In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

view:  full / summary

Dag 38 Berlijn Riethoven

Posted by Trippers on June 23, 2013 at 3:35 AM Comments comments (0)

REISVERSLAG D. D. 23-06-2013: DAG 38:BERLIJN(DUITSLAND)-RIETHOVEN

1.0 Aantal gereden kilometers op de dag: 700 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 18.357 km.

3.0 Wegen: Prima wegen!

4.0 Weer: Prima weer wederom vandaag. Mooi weer om richting huis te rijden

5.0 Temperatuur: 23-28 C

Trippers: Vandaag de laatste dag!!!!!!

We reden vanmorgen eerst door Berlijn om de stad een beetje te bekijken. We hadden gisterenavond onze intrek genomen in hotel Berlin.

Daarna zijn we de stad ingelopen. Veel lopen kun je wel in Berlijn , maar dit is niet goed voor de benen van Tripper Henk. Daarom hebben we de taxi ingeschakeld om ons naar een goed restaurant te rijden. Daar hebben we goed gegeten en gedronken en zijn daarna weer naar het hotel afgereisd. Na , zoals al eerder aangegeven, door deze mooie stad te zijn getreden,hebben we koers gezet naar Riethoven. We zijn eerst nog even via Nuenen gereden, om mijn moeder even goedendag te zeggen en toen naar de De Sleutel in Riethoven, waar de meesten andere Trippers ons opwachten. Toch wil ik nog even terugkijken op deze prachtige Trip.

Allereerst wil ik alle Trippers bedanken voor hun geweldige inzet en, wat nog mooier is, de geweldige saamhorigheid en vriendschap die hier en daar is ontstaan, als er die al niet was. Ik hoop dat de nieuwe Trippers ook genoten hebben. Verder bedank ik alle schrijvers en schrijfsters in het gastenboek. Wij lazen dat onderweg met heel veel plezier.

Verder wil ik zoals eergisteren beloofd wat hoogtepunten en dieptepunten op een rij zetten.

Eerst de dieptepunten, die er overigens weinig waren:

1. De enorme problemen die we onderweg hadden met de auto van Leon: Het doormidden breken van de stuurstang en het verliezen van een deel van de aandrijving. Hoe meer we eraf sleutelden , hoe beter de wagen ging lopen.

2. De enorme steekpartij van muggen die Henk heeft opgelopen bij zijn bosbezoek.

3. Het autoongeluk, waarbij een van de deelnemers van Peking-Parijs het leven liet.

4. De 11 uren durende grensovergang bij Belarus en de late(vroege) aankomst in Minsk.

5. Het verwijderen van onze gids op de slaapkamer van Leo,door Leo.

De hoogtepunten:

1. Het twee dagen meerijden met de Peking-Parijs deelnemers en de aankomsten bij de gereserveerde hotels.

2. De prachtige avonden in al die mooie steden,na aankomst.

3. Het bezoek aan de Banja’s in Astana, Barnoel,Ulan Ude,en Irkutsk.

4. Het hellehokbezoek in Baikalsk.

5. De uitbundige dansavonden in Krasnojarsk, Novosibirsk, Omsk, Perm, Kirov, St.Petersburg, Tallinn en Riga.

6. Het mijnbezoek in Erdenet: Mongolië.

7. De bezichtiging van Moskou, Kazan, Astana, Ekaterinburg, St. Petersburg, Tallinn, Riga, Gdansk en Berlijn

8. De prachtige ritten door de Oeral(zuidelijk en noordelijk) Siberië, Kazachstan en Mongolië, waarbij de route van Barnoel-Tashanta en die van Tashanta naar Erdenet in Mongolië tot de mooiste behoorden.

9. Het oppakken/arresteren van Leon door een Mongoolse politiemacht en het pas vrijkomen na betaling losgeld.

10. Het elke keer prima culinair tafelen in al die prachtige restaurants.

11. De afscheidsdans voor Tripper Jan en de inwijdingsdans voor Tripper Henk.

12. Het bezoeken van de zandduinen in Mongolië.

13. De unieke slaapgelegenheid in Buruunturuun met geen toilet of fatsoenlijk bed.

Als laatste bedanken wij alle vrouwen van onze Trippers( voor zover ze ze nog hebben)dat zij ons in de gelegenheid hebben gesteld om deze trip te maken en zij zo lang hebben moeten wachten op de terugkeer van hun geliefden.

Wellicht komt er nog een 5e Trip. Voorlopig teren we een jaar op deze mooie herinneringen.

Tripper Cor;23-06-2013

Dag 37 Gdansk Berlijn

Posted by Trippers on June 22, 2013 at 2:40 PM Comments comments (0)

REISVERSLAG D. D. 22-06-2013: DAG 37: GDANSK(POLEN)-BERLIJN(DUITSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op de dag: 621 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 17.657 km.

3.0 Wegen: Prima wegen!

4.0 Weer: Weer een warme dag met volop zon.

5.0 Temperatuur: 25-30 C

Tja , Gdansk is echt een prachtige plaats. De zijuitgang van het Radisone Blue hotel kwam uit op een grote doorgaande weg, die afgesloten is voor verkeer en alleen maar toegankelijk is voor voetgangers. De toegang tot dit centrum loopt aan beiden kanten via prachtige oude toegangspoorten. De gehele straat bestaat uit restaurants en bars met overal terrassen. Gisterenavond was het er warm en gezellig. De stad is keurig gerestaureerd, want in de 2e wereldoorlog hebben ze dit centrum nagenoeg geheel platgebombardeerd. Wij zijn, na ons werk gedaan te hebben, gaan eten bij “Cleopatra’s”. Na een goede fles Argentijnse rode wijn en wat biefstukken zijn we het oude centrum ingelopen. Daar hebben we hier en daar nog wat gedronken en daarna hebben we ons te rusten gelegd. Na in een goed bed geslapen te hebben, in deze prachtige kamers, zijn we vanmorgen opgetogen aan het ontbijt begonnen. Om 10:00 uur reden we Gdansk uit, op weg naar Poznan en uiteindelijk Berlijn. Al dagen had ik wat problemen met de auto i.v.m. het enorm trillen van het stuur. Dat viel gisteren nog mee, maar vanochtend was het veel erger geworden. Op een gegeven moment besloot ik te stoppen om in ieder geval te checken of de wielen wel goed vastgedraaid waren. Dat was in orde, dus dan kon het maar een ding zijn en dat was het proberen waard: wiel verwisselen. Toen ik dat zei tegen Henk diende zich links meteen een garage aan, dus meteen draaide ik linksaf naar de garage. Ze wilden net sluiten, maar we wisten toch 3 personen te mobiliseren. De baas ging met me proefrijden en hij kwam tot dezelfde conclusie. Dus snel verwisselden we het wiel,gaven de baas een klompje(we behoeften niets te betalen(keep the money in the pocket))en namen de gebruikelijke foto’s. We constateerden ook dat het probleem was verholpen. We konden weer doorrijden en Poznan stond nog op de lijst. Dit stadscentrum herbergt een mooie marktplaats met dito huizen er omheen. Het was markt vandaag, dus erg druk. We maakten wat foto’s , dronken wat en reden door naar Berlijn. Toen we de Pools-Duitse grens over waren, rook ik een rubbergeur, maar voordat ik goed en wel kon bedenken wat het was, begon de wagen enorm te slingeren. Henk, de chauffeur, manoeuvreerde de wagen direct naar de kant van de weg. De rook sloeg van de kapotte band af. We verwisselde snel het wiel (nieuw record:<10 min.) en we reden door naar Berlijn . Na enig zoeken, waar precies het centrum was, kozen we voor Hotel Berlin. Toepasselijker kan het niet,nietwaar? Nu ons even verfrissen en dan gaan we deze mooie stad vereren met een bezoek. Het laatste avondbezoek van deze trip in het buitenland. Het was wederom een flink stuk rijden vandaag:>600km. Morgen volgen de laatste 700 km. naar Riethoven. Tot morgenavond wellicht bij De Sleutel in Riethoven. We hopen daar omstreeks 18:00 uur te arriveren.

Dag 36 Riga Gdansk

Posted by Trippers on June 21, 2013 at 3:35 PM Comments comments (97)

REISVERSLAG D. D. 21-06-2013: DAG 36:RIGA(LETLAND)- GDANSK(POLEN)

1.0 Aantal gereden kilometers op de dag: 780 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 17.036 km.

3.0 Wegen: Prima wegen!

4.0 Weer: Het was een erg hete dag, met om 16:00 uur een broodnodige onweersbui, waarna enige verkoeling volgde. In Gdansk is het nu wederom heerlijk warm weer(20:00 uur:25 C)

5.0 Temperatuur: 27-33 C

Na de verrassing van Tallinn, volgde wederom een verassing:Riga. Wat een sfeervol en gezellig centrum zeg!!Het is de meest sfeervolle en gezelligste stad die we tot nu toe gehad hebben op deze trip. Wellicht hielp het een beetje want we vielen met onze kont in de boter, omdat dit weekend er vier dagen feest is in de stad i.v.m. de langste dag. Overal live muziek en dan met name op de twee grote pleinen in het stadje. Het barst er van de restaurantjes, bars, en terrassen. De temperatuur was natuurlijk lekker en je kon overal buiten plaats nemen, hetgeen we dan ook deden, na eerst door het kleine centrum gelopen te hebben. De gebouwen hebben een eeuwenoude uitstraling en er hangt een zeer gemoedelijke sfeer. We hebben vrij lang op het kleine plein gezeten met achter ons een prachtig spelende band,de Gipsy Mama’s, met een zangeres die een geweldige stem had. Ze speelden veel nummers van de Gipsy Kings, volgens onze muziekkenner Henk. Henk heeft overigens nog steeds veel last van de opgelopen muggenbulten , waarbij z’n dagelijkse masssageactiviteiten weinig vruchten afwerpen. Na een paar glazen lokaal bier genuttigd te hebben en goed gegeten te hebben bij restaurant “The blue cow” zijn we naar twee bars gelopen die waren aanbevolen door de hoteldames. Beiden bars,o.a. Queens, was inderdaad een prachtige bar, waren helaas niet echt druk bezet. Uiteindelijk belanden we in een trendy tent met prima discomuziek en hebben we daar met wat charmante dames gedanst. Het werd een gezellige avond. Henk kon het tempo niet bijbenen en is wat eerder naar het hotel gelopen, uiteraard weer met de gebruikelijke omweg vanwege misoriëntatie. Morgen laten we Henk, in een geplande trainingssessie,enige kilo’s proberen kwijt te laten raken. De filmcrew is al ingelicht. Wij, Peter, Frank en ik, zijn gisterenavond tijdig weer naar het hotel gelopen want de trip van vandaag zou lang worden. De bedoeling was Vilnius aan te doen in Litouwen, maar we hebben dit plan hedenmorgen aangepast, daar de trip te lang zou worden voor een dag. Om 08:00 uur reden we direct goed weg uit Riga. Het was al warm en de dag zou de heetste worden van de gehele trip. We doorkruisten Litouwen en wij moeten melden dat alle drie de Baltische staten erg Europees eruit zien. Het verschil tussen België en Nederland is groter als je daar doorheen rijd! De drie landen zijn erg groen en vlak en de mensen die we dagelijks ontmoetten waren vriendelijk. Wanneer ze merken dat we uit Nederland komen, gaan de duimen bijna elke keer omhoog, overigens was dit in Rusland ook zo! De tocht door oost en noord-oost Polen was mooi. De weg die we reden was heuvelachtig met groene grasvelden en landbouwgewassen, afgewisseld met bossen en moerassen en het deed wat aan Finland denken, met ook heel veel waterpartijen. Na 780 km(!) en heel veel goede muziek in de wagens reden we Gdansk binnen, waar we weer verrast werden met een prachtige oude binnenstad. Ook hier overal knusse, gezellige terrassen tussen de eeuwenoude gebouwen en aan het water. We hebben onze intrek genomen in het Radison Blue Hotel, hier midden in het oude stadscentrum, na de hotelbedienden te hebben overtuigd dat onze wagens allebei voor het hotel geparkeerd konden worden op een privé plek, hetgeen zonder parkeerproblemen ook lukte. Dit hotel is echt prachtig ingericht en zeer sfeervol. Wij denken dat op deze laatste vrijdagavond van deze trip we ons wel weer zullen vermaken hier. De biertjes staan al weer koud als ik aan dit verhaal begin en terwijl de heren zich installeren op de kamers en douchen zit ik me hier nog steeds in het zweet te werken. Ik ga er nu een punt achter zetten. Morgenavond volgt nog Berlijn waar ik ook tevens het laatste verslag van a.s. zondag zal maken. In dit laatste verslag zal ik wederom een samenvatting geven van de hoogtepunten en dieptepunten van deze trip. Laten we aan een prima weekend beginnen. Houdoe.

Dag 35 Tallinn Riga

Posted by Trippers on June 20, 2013 at 9:50 AM Comments comments (0)

REISVERSLAG D. D. 20-06-2013: DAG 35:TALLINN(ESTLAND)-RIGA(LETLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op de dag: 310 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 16.256 km.

3.0 Wegen: Prima wegen!

4.0 Weer: Helaas vanmorgen tot halverwege de middag wat druilerig weer. Toen we in Riga aankwamen scheen de zon weer en de temperatuur is hier prima.

5.0 Temperatuur: 25-28 C

Nu , de vraag van gisteren, met betrekking tot het oude centrum van Tallinn, stond nog open om te beantwoorden. Welnu we waren allen een beetje verbaasd, na weken Oost-Europese steden te hebben aanschouwd, dat dit stadje zo’n knusse,vrolijke en romantische indruk op ons maakte. De markt nodigt uit om er een tijdje te verblijven op een van de vele terrassen. Het is er druk en gezellig. Het barst van de restaurants en bars. Onze keuze om wat te gaan eten viel op restaurant “Beer House”. Het restaurant doet Duits aan en het concept zou bij ons niet meer aanslaan , maar hier loopt het als een tierelier. Ditmaal hadden we allemaal prima gegeten ,echter ik heb nogal met wat grote spare-ribs zitten vechten. Het waren me te grote stukken en heb er verder maar vanaf gezien, hetgeen ook wel eens goed is voor de lijn. Na het restaurant hebben we door het oude stadscentrum gelopen en zijn in een loungebar “Deja Vu”terecht gekomen. Daar zijn we wat tot rust gekomen. Vooral Henk had nogal wat last van z’n muggenbeten op z’n patronenbuidel , die volgens zijn zeggen, drie keer zo groot is geworden. Z’n broek past nauwelijks nog. Hij is ook eerder afgehaakt en naar het hotel gegaan voor een intieme smeerbeurt. Peter, Frank en ik zijn terechtgekomen in bar “Clazz”, waar een live bandje speelde. We hebben daar wat gezellig zitten keuvelen en zijn toen rond 02:00 naar het hotel gelopen. Onderweg kwamen we nog langs een feestje, waar een D.J. , zich in het zweet werkte, om al z’n gasten te laten swingen. Het geluid wat geproduceerd werd, klonk ver door in de gehele stad. Vanmorgen zijn Peter en ik nog wat foto’s en video-opnames gaan maken van de markt en het oude stadscentrum. Om 09:30 uur reden we redelijk makkelijk weg uit deze stad op weg naar Riga in Letland. Onderweg namen we een lunch in een strandtent “ Koklites”aan een baai van de Baltische zee. Om 16:00 uur reden we de stad Riga binnen, recht naar het centrum, waar we onze intrek namen in het hotel “Avalon”.Na de nodige onderhandelingen over de kamerprijs en het parkeren waren we het redelijk snel eens en checkten we in. De resterende 3 dagen hebben we elke dag zo rond de 600 km nog te rijden, dus we gaan morgenvroeg op tijd op pad. Vanmiddag en vroegavond verkennen we dan Riga. Morgen melden we u dan weer wat we allemaal meegemaakt hebben. Tot morgen.

Dag 34 St Petersburg-Tallinn

Posted by Trippers on June 20, 2013 at 12:30 AM Comments comments (0)

REISVERSLAG D. D. 19-06-2013: DAG 34:ST. PETERSBURG(RUSLAND)-TALLINN(ESTLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op de dag: 412 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 15.946 km.

3.0 Wegen: Prima weg van St. Petersburg naar de grens. De wegen in Estland zijn voortreffelijk.

4.0 Weer: Wederom fantastisch weer: onbewolkt .

5.0 Temperatuur: 24-28 C

La Terrassa was voortreffelijk. Het restaurant op de 6e verdieping heeft een mooi dakterras, waar je uitstekend kunt eten. Het is van dezelfde eigenaar als van het restaurant “Moskou”.Alleen het waaide gisterenavond wat koud daarboven, dus zaten we allen met een deken om ons heen. Dit kon uiteraard de pret niet drukken. Na een koffie voor Henk nog na te hebben besteld, met “un tas romme”, zoals Alex dat aangeeft, vertrokken we naar een zijstraat van de Nevskiy Prospekt waar de nodige bars zijn, om nog wat na te keuvelen. We geraakten in een leuke bar, waar we de rest van de avond doorbrachten onder het genot van een pilske en/of wodka/tonic. We namen ook in stijl afscheid van onze gids Anestacia met natuurlijk een korte speech en met een onderscheiding”ons Trippers Klumpke”. Daarna keerden we hotelwaarts, waarbij ik nog een stortbui te verwerken kreeg, waarbij ik het niet helemaal droog hield. Het was een prachtige avond in een prachtige stad. Vanmorgen stonden we om 9:00 uur paraat , na een ontbijt in de Azimut fabriek. Mijn god wat zitten daar een boel mensen in(1030 kamers). We reden direct St.Petersburg op een zeer snelle en efficiënte wijze uit ,richting grens. De grens werd een vlotte afwerking. Ditmaal binnen 1 uur!!

Na ongeveer een uur gereden te hebben, hebben we gepauzeerd, en natuurlijk onze soep en koffie genuttigd met het gekregen brood van de “file-meisjes”. Henk voelde zich niet goed want er zat hem iets in de weg. Vrolijk vertrok hij met een rol WC-papier het bos in. Een van de Trippersregels is: Ga nooit in het bos zitten. Welnu na een kwartier kwam Henkie terug en hij wist niet waar hij het zoeken moest. Hij was zeker door 30 muggen gestoken in z’n achterste, zelfs zodanig, dat acute behandeling noodzakelijk was van Tripper arts Peter. Hij zocht wat spul in het medicijnenkoffer en Henk kon gaan smeren over z’n opgelopen bultjes. Rond 16:00 uur reden we langs de Oostzee naar een restaurant, waar we zelf het terras hebben moeten inrichten(tafel en een bank was genoeg) Om 19;00 uur reden we de stad Tallinn in. We zetten koers naar het centrum en stopten, na enig zoekwerk, bij het hotel Radison Bleu. Daar hadden ze kamers voor ons en na de gebruikelijk incheckwerkzaamheden zit ik nu dit verhaal te dichten. Daarbij moet ik U nu melden dat we weer 1 uur gewonnen hebben(dus nu is het18:00 uur)

Vannacht hebben we ook afscheid genomen van Rob, de contactlegger en van Alex, de puinbreker. Volgens Alex kieken ze “allemoal wa schauw” hier in Rusland en sinds en paar dagen had hij er inne in d’n auto zitten, die” genne meter mir loapt”(Boekels dialect denken wij), waarmee hij Henk aanduidde. Met de training van Henk, om wat kilo’s kwijt te raken, zijn we goed begonnen: In 2 dagen heeft hij al meer gelopen en minder geslapen sinds z’n ongeluk(zegt ie). Ja beste lezers, na 25 dagen in Rusland rond te hebben getoerd is er een punt achter gezet. Rusland heeft mij weer eens positief verbaasd met veel slechte wegen, vriendelijke mensen, hulpvaardige mensen,mooie steden, leuke disco’s en graag dansende meiden. Ook het zo snel contact kunnen maken met zoveel mensen was echt een positieve ervaring. Het is een mooi land met geweldig veel ruimte, waar ook nog veel ontwikkeld moet worden;te beginnen met de infrastructuur. Adieu Russia. We gaan nu de stad Tallinn eens even bekijken. De markt in het oude centrum zou heel mooi moeten zijn , dus dat melden we U morgen weer. Houdoe!

Dag 33 Rustdag St Petersburg

Posted by Trippers on June 19, 2013 at 12:05 AM Comments comments (0)

REISVERSLAG D. D. 18-06-2013: DAG 33: RUSTDAG- ST. PETERSBURG(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 40 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 15.534 km.

3.0 Wegen: N.V.T.

4.0 Weer: Geweldig open weer:nagenoeg onbewolkt .

5.0 Temperatuur: 22-27 C

We namen gisteren, na intrek in ons hotel, de taxi naar het centrum van deze prachtige stad. Anastacia had plaats gereserveerd in restaurant Moskou aan de Nevskiy Prospekt. Allereerst hebben we de 3 nieuwe trippers verwelkomt, te weten Frank, Henkie en de legendarische nummer 14 Peter. We hebben daar heerlijk gegeten en daarna zijn we naar de Coyote Ugly bar gegaan. Deze bar is hetzelfde concept als die in Ekaterinburg, waar Tripper Jan zo’n geweldige dans voorgeschoteld kreeg. We dachten dat dat ook wel zou passen voor de inwijding van onze nieuwe Tripper Henk. Henk kreeg een wulpse dans op de bar van twee vrouwen voorgeschoteld en hij heeft de verdere avond het alleen nog maar koud gehad. Henk was zichtbaar onder de indruk en daarom zijn we tijdig vertrokken, daar anders het natuurlijk te veel van het goeie werd ,op d’n eerste dag voor de nieuwkomers. Henk en ik hebben redelijk snel het bedje opgezocht in het hotel, terwijl de anderen de witte nacht van St.Petersburg nauwgezet bekeken hebben. Vannacht hebben we ook afscheid genomen van Tripper Alphons. Hij vloog vanmorgen vroeg alweer naar Moskou om daar een presentatie te houden voor wat klanten. Alphons bedankt, namens de rest van de Trippers, voor het geweldig navigeren en voor de enorme gezellige dagen samen. Vannacht nemen we ook afscheid van Alex en Rob. We bedenken nog wel een mooi afscheid vanavond. Vanmorgen zijn we om 10:30 uur vertrokken in onze beiden wagens en met gids Annastacia, naar het stadje Puskin, waar het zomerpaleis van Catherina de Grote is gevestigd. We zagen daar prachtige gebouwen, paardenkoetsen en uitgebreide tuinen. Daarna zijn we weer teruggereden naar de stad en hebben een boottocht door de grachten gemaakt. Aansluitend nog een stadsrondrit en weer terug naar het hotel. Vanavond gaan we eten bij het toprestaurant La Terrassa. Tot morgen.

Dag 32 Vologde-St-petersburg

Posted by Trippers on June 17, 2013 at 11:35 AM Comments comments (0)

REISVERSLAG D. D. 17-06-2013: DAG 32: VOLOGDE(RUSLAND)- ST. PETERSBURG(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 660 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 15.494 km.

3.0 Wegen: De eerste 500 km verliepen perfect: daarna kwam er slechte weg tot aan St.Petersburg.

4.0 Weer: Licht bewolkt en deze keer 4 heftige buien. De laatste bui was zo heftig dat bijna alle weggebruikers langs de kant van de weg moesten stil gaan staan. Zo’n heftige bui hebben we nog nooit tijdens de 4 Tripperstochten meegemaakt.

5.0 Temperatuur: 15-20 C

Om 06:00 uur stonden we al weer langs ons bed. Eerst doucht Alphons en laat hij mij elke morgen een kwartiertje langer liggen. Daarna heb ik nog een kwartiertje voor mijzelf. Om 06:30 uur stonden we gepakt en gezakt in de lobby van het hotel. We vertrokken snel richting St. Petersburg. De eerste 500 km verliepen goed. Daarna slecht wegdek en veel wegwerkzaamheden. Tijdens deze wegwerkzaamheden hebben we de grootste lol, want onze walki-talki’s werken op dezelfde golflengte als die van de wegwerkers, die het verkeer regelen. Alphons pakt dan onze walki-talki en begint in het Russisch te praten tegen deze mannen en vraagt of de Galandia-cars voorrang krijgen. Die snappen er helemaal niets meer van en er ontstaan dan spontaan hilarische taferelen. We lachen wat af mensen. Tijdens de laatste kilometers kregen we een aantal zeer heftige buien over ons heen. Zo heftig dat vele weggebruikers de kant van de weg opzochten. Mijn god ze hadden daarboven de schuiven opengezet en massa’s water naar beneden gestort. Direct daarna verzeilden we in een file. Daar gebeurde iets wat ons nog wel even zal bijblijven. Er kwam een leuke meid naar onze wagen gelopen omdat we zo’n prachtige muziek op hadden staan en volop zongen en uiteraard trekt de wagen met de stikkers elke dag veel aandacht. We raakten aan de praat en de duimen van alle omringende weggebruikers gingen overal omhoog. Na enige tijd kwam het meiske met een volle pot augurken aansjouwen, met een fles wodka en eigen ingeblikte kersen. Mensen en dat allemaal in de file. We hadden de smaak helemaal te pakken en we zongen “In dreams”van Roy Orbinson voluit. Daarna kwam men ook nog een brood aandragen, dat met de wodka gedronken dient te worden. In dank namen we alles aan. Om 17;00 uur reden we de metropool St. Petersburg binnen. Na een uur waren we in het Azimuth Hotel ingecheckt. Henk , Peter en Frank zaten in gele shirts ons al op te wachten. We waren nu weer met een volle bezetting van 7 trippers. Anastasia, van het kantoor van Alphons, schoof ook aan, compleet in trippersstijl, met een geel hesje aan. We gaan vanavond met z’n achten op stap . eerst goed eten en daarna St. Petersburg verkennen. Morgen melden we ons weer. Bye,by

Dag 31 Kirov-Vologde

Posted by Trippers on June 16, 2013 at 3:40 PM Comments comments (0)

REISVERSLAG D. D. 16-06-2013: DAG 31: KIROV(RUSLAND)- VOLOGDE(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 906 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 14.834 km.

3.0 Wegen: De eerste 300km waren van een voortreffelijke kwaliteit. Het vlotte goed, echter na deze 1e 300 kwamen 400 ellendige kilometers , waarbij het wegdek abominabel slecht was. Geregeld reden we naast de weg , door het zand, omdat op deze weg niet te rijden viel. Na de stad Yaroslavl volgde de laatste 200km met een perfect wegdek. Ik denk de 1e verbinding tussen twee steden die ik in Rusland gereden heb, waarvan het wegdek een uitmuntende kwaliteit heeft.

4.0 Weer: Licht bewolkt en weer een prachtige warme zonnige dag.

5.0 Temperatuur: 25-30 C

We waren gisteren namiddag terecht gekomen bij een klein hotel, dat wel bereid was ons onderdak te verlenen. Wel moest de betaling cash gebeuren, zodat ze het niet behoeven te registreren. Geld pinnen bij een bankautomaat is hier in Rusland geen probleem. Ik liep naar een supermarkt en er stonden wel 13 machines opgesteld. We hebben wat gegeten in een restaurant op loopafstand van het hotel en daarna hebben we wat zitten napraten in de hotellobby over de tot nu toe meegemaakte avonturen en hoe de mensen die wij ontmoetten zo positief reageren als ze horen dat wij uit Galandia (Nederland) komen.

Om 11:00 uur zijn we naar bed gegaan voor een goede nachtrust.

Vanmorgen volgde geen ontbijt in het hotel en we reden met lege maag om 09:00 uur weg voor een zware etappe. Na ongeveer een uur gereden te hebben, waarbij navi Alphons, ons behendig uit de stad navigeerde, stopten we bij een wegrestaurantje, voor koffie/thee , brood, een gebakken ei en pelmeni. Daarna kozen we de correcte weg, volgens ons routeschema. De trip vlotte goed de eerste 300 km en toen kwam de ellende. Zeer slechte weg noopte ons om het echt kalm aan te doen, want de wagens trilden dat het een lieve lust was, hetgeen natuurlijk niet goed is voor mens en machine. Op een gegeven moment stopten we omdat ons gevoel ons aangaf dat we verkeerd reden. Na een vrachtwagenchauffeur tot stoppen te hebben gedwongen en hem de weg gevraagd te hebben, bleek dat we al geruime tijd niet de route van het reisschema volgden. Alphons had de afslag niet gezien, die we hadden moeten hebben. De chauffeur meldde ons dat onze voorziene route op bepaalde delen geen weg bevatte , maar alleen maar onbegaanbare paden. Hij gaf aan door te rijden op deze “verkeerde”weg omdat deze over de nodige kilometers beter zou worden en daarna de goede weg ons veel tijdwinst zou opleveren. Aldus besloten we door te rijden, met de wijsheid op zak dat we meer dan 200 km om zouden rijden. Het zouden er dus geen 700 maar meer dan 900 km worden!!! Halverwege de middag stopten we bij een wegrestaurant en daar bleek een feestje gevierd te worden. We konden al meteen mee dansen, terwijl we wachten op de bereiding van wat we besteld hadden. Die Russen zijn echte feestneuzen. Toen ze vernamen, dat we uit Galandia kwamen, werden we spontaan uitgenodigd om aan te schuiven om een wodka mee te drinken!! Dat hebben we beleefd afgewezen want autorijden en drank kan natuurlijk niet. Trouwens we lagen achter op het schema en er restte ons niets anders dan snel te eten en verder te karren. Uiteindelijk kwamen we in de stad Vologde om 22:00 uur aan. Wat natuurlijk helpt is dat het hier erg laat donker word, dus in het donker rijden is niet aan de orde. Om 22:00 uur scheen de zon nog volop, al stond deze wel heel laag aan de horizon. Alphons en ik genoten de gehele dag van de Top 2000 en dat helpt wel bij deze intensieve ritten. De route in Vologde naar ons hotel “Atrium” was weer snel en efficiënt. De 2 tweepersoons kamers waren gisteren al geboekt door de efficiënte secretaresse van Alphons. Snel hebben we wat gegeten in het restaurant van het hotel en we zijn uitgeput direct naar bed gegaan. We hadden vanmiddag al besloten om morgenvroeg vroeg te vertrekken(06:00 uur) naar St. Petersburg, toch weer een kleine 700 km noordwestwaarts, om op tijd ons te melden bij de drie nieuwe Trippers.( Peter Geboers. Henk Verhoeven en Frank Cremers) Die zijn als het goed is morgenvroeg allemaal in deze stad gearriveerd. Tot morgen in de mooie stad St.Petersburg.

Dag 30 Perm-Kirov

Posted by Trippers on June 15, 2013 at 10:00 AM Comments comments (1)

REISVERSLAG D. D. 15-06-2013: DAG 30: PERM(RUSLAND)-KIROV(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 496 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 13.928 km.

3.0 Wegen: De weg was prima, maar levensgevaarlijk tegelijk. Je rijdt op een prima weg en plotseling, zonder waarschuwingen, zitten er letterlijk valkuilen in de weg of de weg ligt helemaal opengereten met grote bulten in het midden van de weg(asfalt omhooggedrukt) en enorme kuilen links en rechts in het wegdek. Je moet dan als een gek op de rem of je rijdt je hele wagen aan gort. Onvoorstelbaar dat dit hier nog steeds schering en inslag is. Het blijven levensgevaarlijke wegen met al dat (vracht)verkeer en dat blijkt wel met de enorme hoeveelheden bloemen en kruizen langs de wegen in geheel Rusland.

4.0 Weer: Weer een prachtige warme zonnige dag met stapelwolken. De temperatuur is weer fors gestegen

5.0 Temperatuur: 22-27 C

WAT EEN PRACHTIGE DAG, PRACHTIGE AVOND EN PRACHTIGE NACHT!!

Dat uurtje slapen na de reis van gisterenmiddag was wel een uitvinding. De vermoeidheid eist toch vroeg of laat z’n tol. Na het uiltje knappen zijn we naar een Duitse bierkelder gegaan want we hadden allemaal goeie honger! Daar werd een flinke biefstuk(350 gr.) van de grill geserveerd en natuurlijk bier uit die enorme grote pullen. Daarna zijn we naar een andere eettent gegaan met de mooie naam “Neva”. Daar speelde een band, die nogal op zomerse wijze gekleed was. Echt geweldig was het niet en daarom besloten we maar een taxi te nemen en naar de grootste discotheek van Perm af te reizen. Daar om 23:30 uur aangekomen bleken we zowat de enige gasten. Het blijkt namelijk dat ook hier het uitgaanspubliek pas om 01:00 uur op stap gaat. Dus er is geen verschil tussen hier en Nederland!! En inderdaad om 01:15 uur liep deze disco in een mum van tijd vol met hoogslanke en hoogbenige Russinnen. Ook hier viel weer op dat 80% van het publiek vrouwen zijn die er allen perfect gekleed uitzien en alleen maar willen drinken en dansen en nog eens dansen. Nou met zo’n gele brigade in de tent gaat dat natuurlijk wel lukken. Om 02:00 uur hadden we het wel gezien daar en zijn toen naar het hotel teruggegaan. Alphons knapte toen af en moest capituleren. Wij, Alex, Rob en ondergetekende zouden er nog eentje gaan nuttigen in een bar met de vrolijke naam “Bar-Bar”. Nou mensen dat werd een topper. Moet je je voorstellen : Je komt een ruimte binnen met een vierkante bar in het midden en op elke hoek van de bar, een paal naar het plafond, waaraan de gehele nacht een wulpse griet hangt te dansen. De rest van de ruimte is bomvol meiden, een paar mannen daargelaten,die eigenlijk al allemaal voldoende drank hebben genuttigd, getuige de talrijke lege wodka glazen. Als er dan, bij deze cocktail ook nog eens een goede D.J wordt toegevoegd, die perfecte, opzwepende muziek draait is het gremium optimaal voor een compleet gekkenhuis. Man Oh, man, iedereen ging uit z’n dak en wij erbij. We hebben daar 2 uur gedanst alsof we 18 waren en Alex had pijn aan z’n voeten want er waren nogal wat dames met naaldhakken die op z’n schoenen waren gaan staan. We rolden om 04:00 uur naar buiten in de wetenschap dat we morgen om 08:00 uur aan het ontbijt moesten en weer 500km voor de boeg hadden. Een ding is zeker in die 4 trips die ik meegemaakt heb , dat ik nog nooit zo’n volle tent met zo’n uitzinnig en enthousiast danspubliek gezien heb. Het was gewoonweg geweldig en een echte apotheose. Met anderen woorden we hebben afgelopen nacht “d’n beer gereden”.(zie foto).

Vanmorgen zaten we klokslag om 09:00 uur fris en fruitig aan het ontbijt, ondanks al die wodka/tonics. Navigator Alphons had gedroomd hoe hij het snelst uit de stad Perm kon geraken en de uitvoering van zijn droom was perfect. De routeplanning werd ook nog in alle vroegte aangepast, want we vonden een kortere weg naar Kirov en dat scheelde 85 Km. Daarnaast wonnen we 2 uur omdat we naar het westen reden en we de tijdslijnen in ons voordeel overschreden. (we hebben nu dus nog 2 uur tijdsverschil met Ned.) De route die we reden was van een geweldige schoonheid en we genoten er vol van. Tijdens de rit maakten we twee keer pas op de plaats. De 1e keer was dat voor onze koffie/soep onderbreking en de 2e keer voor wat borsj soep en wat pannenkoeken in een wegrestaurantje. Rond 14:00 uur reden we de provinciestad Kirov binnen, recht naar het vooraf geboekte hotel. Daar werden we geconfronteerd met de Russische bureaucratie. Rob was langer dan 8 werkdagen in Rusland en had geen geldige registratie. Ik had deze al een paar dagen eerder gekregen, voor Alex was dit nog niet nodig(later gekomen) en Alphons had hem reeds. Probleem was dat ze Rob niet wilden laten slapen in dit hotel. Dus vertrokken we maar weer op zoek naar een ander, die dit wel wilden doen, tegen bijvoorbeeld cash betaling(dit is dan illegaal). Wellicht zullen we morgen dit toch in Vologde moeten regelen, want anders wordt dit een serieus probleem in St.Petersburg.

We gaan nu gauw wat eten en eens kijken wat de zaterdagavond ons bied in Kirov. Tot morgenmiddag in hopelijk Vologde(bijna 700 km!!!)

Dag 29 Ekaterinburg-Ferm

Posted by Trippers on June 14, 2013 at 8:35 AM Comments comments (1)

REISVERSLAG D. D. 14-06-2013: DAG 29: EKATERINBURG(RUSLAND)- PERM(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 365 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 13.432 km.

3.0 Wegen: De weg was bij vlagen prima en uiteraard soms wederom slecht.

4.0 Weer: Prachtige zonnige dag met stapelwolken. De temperatuur is flink naar beneden gegaan.

5.0 Temperatuur: 15-20 C

Na ons werk m.b.t. het dagelijkse verslag maken en de selectie en uploading van verslag en foto’s zijn we een lekker koud biertje gaan nemen in onze hotelbar Venezia. We hadden onze intrek genomen in een hotel aan de rand van de stad: “Atlantik”. De dame met de prachtige naam Anastasia, van het kantoor St. Petersburg van Alphons, had het wederom perfect geregeld. Na ons wat opgefrist te hebben, zijn we met een taxi het centrum ingegaan, en hebben ons culinair te goed gedaan in “The Sky Lounge”. Wederom voortreffelijk gegeten en daarna hebben we een diepgaande discussie over het (voort-)bestaan van de EU gevoerd. We hebben duidelijk vorderingen gemaakt in een oplossing hiervoor. Rond 23:00 uur was het tijd om eens wat uitbundiger ertegenaan te gaan in deze metropool. We kwamen uit in de “Coyote Ugly”bar.

Het is een concept van een Amerikaanse die in Amerika een aantal van deze bars heeft geopend. Daarna heeft een Duitser er een in Duitsland geopend en een Rus heeft het concept overgenomen voor een aantal van deze bars in Rusland. Het komt erop neer dat de bar is uitgerust met een enorme brede barplank, waarop de gehele avond dames van de bar entertainment verzorgen( staan te dansen). Je moet dus wel uitkijken dat ze je bier of wodka/tonic niet omschoppen. Om 13:30 uur was het tijd om afscheid te nemen van Tripper Jan. Hij kreeg van de aanwezige Trippers een tweetal afscheidsdansen voorgeschoteld, verzorgd door een van de dames van de tent. Nou mensen ik heb al veel gezien, maar dit sloeg echt alles. Wij hadden geen van allen nog nooit zo’n afscheidsdans gezien en Jan ook niet. Je moet je voorstellen dat beiden handen van Tripper Jan werden samengebonden door een riem die Alphons vast moest houden en toen ging de dame echt goed los!!! We hebben Tripper Jan zwaar ontgoocheld op de 1e dag uit het hellehok zien komen, maar gisterenavond hebben we hem echt glunderend afscheid zien nemen. Goede vlucht Jan!

Daarna verzeilden op onze weg naar het hotel in een bar genaamd: Globus Bar. Daar zat een prachtige dame aan de bar, maar had veel te veel gedronken. Ze wilde toch graag nog een keer met Tripper nr.1 dansen op het prachtige nummer “November Rain”van Guns and Roses. Ik heb dat verzoek maar ingewilligd want ik had er een beetje mee te doen, uiteraard na goedkeuring van de rest van de Trippers.(de sociale controle is enorm) Kijk en luistergeld is niet gevraagd en we hebben haar daarna alleen met een wodka achtergelaten en zijn om 03:00 uur onder de wol gekropen. Vanmorgen 09:00 uur ontbijt en daarna snel op weg naar de stad Perm , ons doel van vandaag. Reeds om 16:00 uur reden we deze stad in. Kantoor Alphons had alweer het hotel geregeld, namelijk het URAL-Hotel. Nu gaan we even een uurtje plat want we zitten er allemaal een beetje doorheen. Morgen melden we u in de stad Kirov hoe de avond en de lange reis van ongeveer 600 km zijn verlopen. Welterusten.


Rss_feed