In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

dag 3 29-04-2012

Posted by Trippers on April 29, 2012 at 6:15 PM

REISVERSLAG DAG 3 SOFIA(Bulgarije)-Plovdiv-Svilengrad-Edirne-ISTANBUL(Turkije)

1.0 Aantal gereden kilometers vandaag: 620

2.0 Aantal gereden kilometers totaal: 2695

3.0 Wegen: In zeer goede staat: Vooral in Turkije zijn de wegen 3 baans en in perfecte staat.

4.0 Weer: De gehele dag weer een strak blauwe hemel en vooral heet in de auto.

5.0 Temperatuur: 28C

6.0 Culinair: Gisterenavond niets meer gegeten: alles was dicht(1 uur later in Sofia)

Op het moment dat wij gisterenavond het verhaal op de website zetten, kwam onze El Nur lachend de kamer binnen stormen. Ongelooflijk dat hij al weer in Sofia was. Hij heeft een taxi (die pakketten bracht naar de grens)bij de grens zo gek gekregen die hem meer dan 150km terug heeft gebracht naar het centrum van Budapest. Daar heeft hij weer een taxi naar het vliegveld genomen . Op het vliegveld heeft hij een emotioneel verhaal gehouden dat z’n vader problemen met z’n hart heeft in Sofia en door de vliegmaatschappijmanager € 100,00 extra te betalen kon hij nog een plek op de laatste vlucht naar Sofia boeken.

Toch lullen als een Azeri-brugman. Enfin we waren plotsklaps weer compleet. Na een paar biertjes gedronken te hebben in de Tequila-club zijn we onder de lakens gegaan.Vanmorgen ons toch een beetje verslapen. 08:45 aan het ontbijt ;een kwartier te laat. Daarna de auto’s uit de parkeergarage gereden, olie bijgevuld en Sofia in. We logeerden recht voor de mooie parlementsgebouwen en vlakbij de Alexander Nevsli-kathedraal. Beiden een mooie foto waard. Daarna door deze stad richting het zuiden, via de stad Plovdiv naar Svilengrad aan de grens. Daar bracht navigator Nur me weer in de problemen en we reden een verkeerde weg in. Na een half uur rijden, langs vervallen communistische bedrijven,een dorp met ingezakte huizen en een armzalige kolenmijn, die op zondag nog in werking was, reden we ons vast tegen een hek. Midden in een prachtig heuvellandschap, waar de boeren nog met een paard op de akkers werkten. Uiteindelijk toch maar weer de gehele weg teruggereden tot we weer op de snelweg kwamen. Het werd verder een prachtige rit, dwars door glooiende velden en heuvels met alles lekker lichtgroen gekleurd, de lentekleur. Aan de grens verliep het vlotjes, want er waren nauwelijks wagens voor ons. Aan de Turkse grens moesten we met z’n drieën een visa halen. El Nur was deze keer in z’n nopjes, want hij als Azeri en vriend van de Turken, behoefde er geen. Door de hevige voorjaarszon en het rijden met open dak, zie ik er inmiddels wel uit als een rode kreeft. Leon en Toon hebben allebei nog last van hun ziekbed afgelopen week. Er wordt in die wagen weinig gesproken, want ze zijn allebei hun stem kwijt(kan ook zijn dat, dat komt van het roken in die kar). Dan maar muziek draaien is het motto en de (goede)muziek schalt uit hun wagen als we ze regelmatig passeren. Om 19:00 uur reden we Istanbul binnen. Tjonge, wat een metropool. Een prachtig gezicht met al die hoge gebouwen en daartussenin de groene velden en het in prachtig geel bloeiende gewas, waar ik de naam niet van weet. We arriveerden precies in de hotelbuurt, midden in het oude centrum. Natuurlijk geen een hotel kamers voor ons. Alles volgeboekt( > 10 geprobeerd). Toen maar eigenwijs het centrum uitgereden. Even doorgereden langs de kust en daar doemde het Novotel op. Ditmaal wel prijs. We gaan nu terug met de taxi Istanbul in om eens even de Oosterse sfeer hier goed te proeven. Tot morgen, voor ons een welverdiende rustdag.

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

2 Comments

Reply Kitty
7:00 AM on April 30, 2012 
Hee mannen. Zo te lezen geen gebrek aan avontuur. Je moet maar zo denken, de kleine tegenslagen maken de rit interessant. Zo heb je later mooie verhalen. En het moet gezegd, Elnur is altijd optimistisch, het zou geen ander gelukt zijn om toch weer aan te sluiten bij de groep. Chapeau! Lief dat Toon en Leon solidair zijn en allebei hun stem inleveren. Dat is pas vriendschap, kus voor allemaal en twee voor de ziekenboeg.
Reply Kitty
3:45 PM on May 1, 2012 
Hee knapperds, alweer een berichtje. Hoop dat het nu wel aankomt. Het klinkt alsof jullie het naar de zin hebben. Geniet nog een paar dagen van onzen Toon want je kunt slechter gezelschap treffen. Wederom een kus voor allemaal.
Groetjes kitty