In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

dag 4 30-04-2012

Posted by Trippers on May 1, 2012 at 1:55 PM

REISVERSLAG DAG 4 ISTANBUL(Turkije) Rustdag

1.0 Aantal gereden kilometers vandaag: 0

2.0 Aantal gereden kilometers totaal: 2695

3.0 Wegen: In zeer goede staat.

4.0 Weer: De gehele dag weer een strak blauwe hemel.

5.0 Temperatuur: 24C

6.0 Culinair: Gisterenavond een prima visrestaurant en vanavond een geweldige maaltijd aangeboden door een vriend van Leon.

Gisterenavond zijn we met de taxi naar een visrestaurant gegaan onder een brug over de Bosperus. Wij moeten U melden dat we heerlijk zeebaars gegeten hebben met een geweldig orkest op de achtergrond. De fluitist zorgde voor een opwindend geheel en je had het gevoel dat elk moment alle slangen van Istanbul tegelijk uit de manden omhoog kwamen. Het leek op een gegeven moment wel een goed carnavalsorkest. Voldaan zijn we tijdig weer naar het Novotel gereden en op tijd, voor 01:00 uur gaan slapen.

Vanmorgen om 09:30 uur aan het ontbijt. Daarna even wat gerelaxed op de kamer. Leon en El Nur moesten wat werk verrichten en om 11;15 uur weer de taxi genomen, deze keer naar het oude centrum. Daar natuurlijk eerst de twee grote moskeeën bezocht, namelijk de Aya Sophia en de Blue Mosque. Daartussenin ligt het mooie Sultanahmet Plein.We mochten nergens in de moskeeën op dat tijdstip naar binnen, want het was gebedstijd. Eigenlijk kwam dat ons wel goed uit en het kostte ons ook teveel tijd en daarom maar even een terrasje genomen in de heerlijke lentezon en genoten van heerlijke kop Turkse thee. Daarna maar begonnen aan een voettocht langs allerlei leuke winkels naar de Grand Bazaar. Onderwegen kwamen we langs de Cemberlitas Obelisk. Het verhaal gaat dat hier nog wat beenderen van Jesus Christus begraven liggen. De Grand Bazaar is volgens ons de grootste overdekte marktplaats van Europa. Mijn god wat een oppervlak en winkels!!

Tassen, kleding, tapijten,specerijen,sieraden, je kunt niet bedenken wat ze er niet verhandelen. Een prachtige plek om te vertoeven. Inmiddels had Leon z’n oude vriend Melih gebeld en die wachtte ons hier op. Hij zou ons op sleeptouw nemen door Istanbul en ik moet zeggen dat is aardig gelukt. Van de Grand Bazaar in een overvolle tram naar de Bosperus. Daar een priveboot geregeld en 1,5 uur gevaren op de Bosperus. Een geweldige boottocht. Vanaf het water geeft je dat een prima zicht op de zeer drukke vaarweg en op de prachtige gebouwen(o.a het Topkapi Palace: het voormalige paleis van de Sultan en nu Museum) van de stad. Na de boottocht zijn we weer met een boot naar het Aziatische gedeelte van de stad gegaan. Dit is niet zo toeristisch en geeft een meer relaxter uitstraling. Vandaar naar een visrestaurant van een vriend van Melih,met een geweldig zicht op de Bosperus. We hebben daar geweldig getafeld en het kon niet op. Ik heb in mijn hele leven niet zoveel vis(tarbot) op tafel gekregen!! We kregen van de eigenaar aan het eind van de avond nog een paar stickers mee om op de wagen te plakken. Na de nodige thee met ijs, aardbeien, appel,kiwi en weet ik nog al niet meer, namen we afscheid. Nu aangekomen in het hotel, schrijf ik dit verhaal terwijl El Nur al ligt te snurken en nemen we afscheid van deze geweldige dag in Istanbul. Melih bedankt :het was grandioos. Morgenvroeg wacht ons weer een uitdagende route, namelijk meer dan 700 km naar Samsun aan de Zwarte Zee.

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments