In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

dag 6 02-05-2012

Posted by Trippers on May 2, 2012 at 2:40 PM

REISVERSLAG DAG 6 SAMSUN-TRABSON(Turkije)

1.0 Aantal gereden kilometers vandaag: 350

2.0 Aantal gereden kilometers totaal: 3810

3.0 Wegen: Het is een verademing om over deze prachtige wegen te rijden!!En dat geldt voor vandaag weer. Gewoon een gloednieuwe weg langs de kust!

4.0 Weer: De gehele dag weer een strak blauwe hemel.

5.0 Temperatuur: 28-30C

6.0 Culinair: Gisterenavond echt Turks gegeten. Dat smaakte voortreffelijk.

Gisterenavond weer eens een onvervalst islamitisch element meegemaakt. We wilden gaan eten in een van de Turkse restaurants in Samsun, niet ver van het hotel verwijderd. Leon was toe aan een pot bier. Maar in al die Turkse restaurants weigerde men ons, omdat we bier wilden drinken bij het eten. Maar ja , je hebt altijd wel van die slimmeriken die ergens handel in zien, dus ook hier. Een van de restauranthouders vertelde ons om een eind verder in de bar bier te gaan drinken, hij nam het eten op en bracht het naar de bar, na een half uur. Dus een echte Turskse afhaaldienst, geregeld door hemzelf. Volgens Navi-Nur was hij wel heftig in overtreding en als ze hem snapten, kon het hem wel eens z’n business kosten. Wel verschrikkelijk goed gegeten: biefstuk,gehakt, pepers, rijst,brood, tomaten, gesneden sla met allerlei specerijen erin. Om 12:30 uur lagen we allemaal voldaan in ons bedje.

Vanmorgen , na het ontbijt, even een park ingelopen, dat prachtig was aangelegd met veel fonteinen en een nagebouwd schip, met hierop allerlei(30) poppen die blijkbaar een generaal van het Turkse leger met allerlei hoogwaardigheidsbekleders moesten voorstellen , die op 19 mei in 1919 hier voet aan wal zetten. Om 11:00 zetten we koers naar TRABSON. 350Km de zee aan onze linkerzijde en bergen aan de rechterzijde. Rond 13:00 stopten we onderweg om in een prachtig in het groen gelegen restaurant thee te drinken en Navi-Nur en Leon besloten om een hamburger van een enorme omvang te verorberen. Na een uur rust verder gereden naar TRABSON. In een voorstadje van TRABSON reden we een prachtige witte moskee met vier torens voorbij. Zoals we zagen onderweg worden er nog steeds nieuwe bijgebouwd. (Ter info: Istanbul heeft er meer dan 3000) Blijkbaar hebben Elnur en ondergetekende vanmorgen iets gegeten dat niet goed is gevallen. Hij was aan de race en ik verrekte van de buikpijn en voelde me erg onbehaaglijk, waarbij ik de km. vanmiddag aftelde,

naar het einddoel Novotel-Trabson. Hier had Toon al een kamer geboekt, want hij vliegt morgen terug naar huis. Hij heeft volgens ons erg genoten en hij wwas een plezierige tripper om erbij te hebben. Ik ben een paar uur op zijn bed in de kamer gaan liggen, totdat Leon me in paniek belde, dat ik de lichten van de auto had laten aanstaan. Dus toen er met een vaart eruit. We wachten nu in de lobby van het hotel op onze nieuwe crew:Peter,Leo en Frank. Zij vlogen vandaag van Dusseldorf naar Istanbul. Daarna met een separate vlucht naar TRABSON. We horen net dat zij 1 uur vertraging hebben, dus landen ze hier omstreeks 11:00 uur. Dat is vervelend want we laten Toon achter in dit prachtige hotel en wij rijden vanavond nog 150 km. door naar Kemalpasa, alwaar we al 3 kamers hebben geboekt in het Sarp-hotel. We willen namelijk dicht bij de Turks-Georgische grens zitten om morgen de lastige route naar TIBLISI te vergemakkelijken.

Dus voor het eerst gaan we na dit verhaal van vandaag nog rijden(nog nooit gedaan in voorgaande edities) Ik voel me lichtelijk beroerd maar goed genoeg om de trip voort te zetten. Tot morgen.

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments