In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

dag 7 03-05-2012

Posted by Trippers on May 3, 2012 at 1:50 PM

REISVERSLAG DAG 7 TRABSON(Turkije)-Pazar-Kemalpasa-Borjomi-TIBLISI(Georgie)

1.0 Aantal gereden kilometers vandaag: 552

2.0 Aantal gereden kilometers totaal: 4362

3.0 Wegen: Het eerste gedeelte was een drama . 100km voor Tiblisi kregen we een autobaan.

4.0 Weer: s’morgens bewolkt, daarna boven in de bergen hevige regen, nadien bewolkt.

5.0 Temperatuur: 10-20C

6.0 Culinair: Nauwelijks gegeten i.v.m. buikklachten. De rest heeft gisterenavond wat spaghetti gegeten in het Novotel hotel.

Gisterenavond nog lang moeten wachten op de drie musketiers. Ik ben na mijn verhaal schrijven weer het bed in gedoken. Toon kwam me wakker maken omstreeks 23:15 uur. Dat slapen had me wel goed gedaan. Rond 23:30 uur arriveerden de mannen. Toen afscheid genomen van Toon en met de mannen 150 km. naar Kemalpasa aan de grens met Georgie gereden. Daar onze intrek genomen in een nieuw Sarp hotel. Vannacht rond 04:00 uur dacht ik even dat ik de volgende dag doodziek in de auto zou moeten liggen, zo beroerd was ik, maar dat viel s’morgens toch mee. Na een licht ontbijt vanmorgen op weg naar de grens. Dat werd daar ongeveer 1 uur wachten. Nadat we de grens over waren, reden we voor Batumi rechtsaf, een gele weg in op de kaart. Nou dat hebben we geweten. Een prachtige weg met adembenemende uitzichten zowel naar rechts als links van de weg. We zagen een prachtige brug, gemaakt uit lavastenen over een kolkende rivier. Daar wat mooie foto’s genomen. Daarna tijd voor de tafel met stoelen eruit en voor wat lekkere soep. Na een uur relaxen langs een rivier die geweldige watermassa’s naar beneden afvoerde, zijn we weer doorgereden. Steeds hoger de bergen in. Plotsklaps geen asfalt meer, allen nog maar grint, gaten en koeien op de weg. Er kwam geen eind aan!! Tot overmaat van ramp ging het onweren en regenen tot aan hagel toe. De weg werd steeds slechter en we klommen steeds hoger. Op een gegeven moment reden we door metershoge sneeuw aan beiden zijden van de weg. In allerlei bochten van de weg moest je door complete watervallen manoeuvreren. Na de top te hebben bereikt ging het met nog slechtere wegen weer bergafwaarts. Nog niet hadden we zoiets meegemaakt op onze Tripperstochten. Plotseling riep Leon in de walki-talki “band lek”.Nou dat kon er nog wel bij.

Nu kwam het erop aan . Een speciale opblaasbal(meegegeven door Toon) , die je met een slang aan de uitlaat van de wagen aansluit, blaast de bal op , die uiteraard onder de wagen is geschoven. Zo werd snel en professioneel het wiel vervangen en na 20 minuten reden we weer. Na ongeveer 4 uur zeulen met de wagens, door de door de regen spekglad geworden zand/grintpaden, kwamen we uiteindelijk weer op een geasfalteerde weg. Weer wat meegemaakt en gezien wat we waarschijnlijk niet meer terugzien. Nu konden we gas geven en na vandaag 8 uur te hebben gereden, reden we Tiblisi binnen. Nu om 09:00 uur zit ik dit verhaal te typen. Het is hier nu 2 uur later dan bij jullie. We zijn uitgenodigd en gaan nu naar het beste Georgische restaurant in Tiblisi. Morgen laten we U weten hoe het was.

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments