In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

dag 8 04-05-2012

Posted by Trippers on May 4, 2012 at 4:25 PM

REISVERSLAG DAG 7 RUSTDAG en TIBLISI(Georgie)-Rustavi-Sixli-Tovuz-GANCA

1.0 Aantal gereden kilometers vandaag: 227

2.0 Aantal gereden kilometers totaal: 4589

3.0 Wegen: Prima wegen.

4.0 Weer: Licht bewolkt.

5.0 Temperatuur: 23-26C

6.0 Culinair: Geweldige Georgische keuken geproefd. Het was een culinair hoogtepunt tot nu toe.

Gisterenavond zijn we uitgenodigd door een vriend van Eldar uit Bakoe. Leon en Elnur kennen deze man erg goed, vanuit Bakoe.

Nou deze mensen hebben ons geweldig bezig gehouden, zowel gisterenavond tot diep in de nacht(morgen) en vanmiddag met een geweldige stadstoer.

Dhr. Tengiz Mezurnishvilj, c.e.o. en eigenaar van een grote verzekeringsmaatschappij en van 7 ziekenhuizen had ons gisterenavond in een van de beste Georgische restaurants uitgenodigd samen met zijn medewerker Irakli Dokadze, die vanmiddag onze gids was in Tiblisi.

We kregen een overvolle tafel opgediend met allerlei groenten, sausen, brood,vis, kazen,kip en noem maar op. Nadat we onze ogen uit hadden gekeken zijn we vol goede moed aan het tafelen geslagen. Toen we al aardig wat drank,te beginnen met Cha-Cha, naar binnen hadden gewerkt, kwamen we er achter dat er nog een hoofdgerecht moest komen. Allerlei spiezen met gebarbecued vlees eraan werden binnen gebracht en dat alles werd opgeluisterd met een echt Georgisch koor van een man of 8 , die een paar geweldige nummers ten gehore brachten. En uiteraard stroomde de uitstekende Georgisch rode wijn volop. Het diner werd opgeluisterd door ik denk wel 10 speeches aangevuld met evenzoveel toasts, door Tengis, Elnur, Leon, Leo, etc.

Na dit perfecte diner namen we 2 taxi’s en reden naar een ander centrum van de stad. Daar nog eens goed aan de drank gegaan en we eindigde op een geweldige manier in bed. Vanmorgen rond 11:00 uur ontwaakten we en een prima douche in het prachtige Radison Sas Blu Hotel deed wonderen. Onze nieuwe vriend Irakli zat al weer klaar in de lobby om ons door de stad te loodsen om al die schitterende gebouwen te laten zien. Voordat we hier aan toe waren zaten we al weer gezellig op een buitenterras aan de lunch. Weer kwamen er allerlei lekkere en prima uitziende gerechten op tafel. Sommigen moesten met een bepaalde gebruiksaanwijzing genuttigd worden. Daarna een badhuis bezocht en enkele historische panden bezichtigd die werden gerestaureerd. Daarna was het de beurt aan de grote christelijk orthodoxe kerk die we ook van binnen mochten zien. Echt een prachtige kerk, zowel van buiten als van binnen. Daarna zijn we naar een bergtop gereden met een groot meer en hebben daar bij een restaurant een kop koffie gedronken. Toen weer naar het hotel, alwaar Elnur en Leon ons opwachten. Een van de medewerkers van Tengis had de band laten repareren, dus dat was ook al weer geregeld. Tengis was in het hotel in vergadering met een minister van Financiën , dus het krioelde van de security mensen daar. Tengis kwam toch even uit de vergadering, we onderscheiden hem met de klompjes en namen afscheid van onze beiden Georgische vrienden. We hadden besloten om eerder naar Bakoe te gaan omdat er nog een grens te slechten was, namelijk de Georgische/Azerbeidjaanse. De douaniers daar waren er allemaal van overtuigd, door ons, dat wij zouden optreden in Bakoe tijdens het Eurovision Songfestival. Daarom kregen we hier en daar wat voorrang, maar het duurde toch nog 2 uur!!

We zijn nog ongeveer 100 km in Azerbeidjan doorgereden tot de stad Ganca, waar we de intrek hebben genomen in het Ramada Plaza Hotel. We hebben begrepen dat we morgen op tijd in Bakoe moeten arriveren, want de Azerbeidjaanse TV staat ons op te wachten en we moeten op audiëntie bij de Nederlandse ambassadeur. Er wacht ons morgen een zeer druk programma met veel eten en heul veul drank(wodka). Tot hopelijk morgen en als dat niet lukt omdat ik teveel gezopen heb, dan tot zondagmorgen. Adieu.(Groetjes aan Claire!)

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply irakli
3:12 AM on May 7, 2012 
Guys, we were happy to see you in our capital. Wish you good luck and hope to see you again!