In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 23 19-05-2012

Posted by Trippers on May 19, 2012 at 10:35 AM

REISVERSLAG DAG 23 SEVASTOPOL(Oekraïne)-ZAPOROZAE(Oekraïne)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 460 km.

2.0 Aantal gereden kilometers totaal: 9773 km.

3.0 Wegen: Slechte tot redelijke goede wegen.

4.0 Weer: Strak onbewolkt.

5.0 Temperatuur: 30-33C

6.0 Culinair: Culinair was het gisterenavond zeker niet. De bestelde steak was niet goed gebakken. Dus dat was niet zo geslaagd. Wel het terras, dat was zeer gezellig en zat tot laat in de avond helemaal vol en er werd volop gedanst.

Er viel overigens niet zo veel te vieren. 2 grote discotheken in het centrum van de stad (ongeveer zo groot als Eindhoven) waar de jeugd weer volop los ging op de dansvloer. Onze gele brigade kwam niet echt tot een doorbraak deze avond. In het centrum was ook een heuse Beatlesbar aanwezig. We hebben rustig wat gedronken en de temperatuur was buiten tot laat in de nacht aangenaam. Om 02:30 uur doken we voldaan onder de lakens. Vanmorgen om 09:00 uur ontbijt en we reden om 10:00 uur noordwaarts Sevastopol uit. Het heuvelachtige gebied maakte plaats voor vlak terrein met velden vol prachtige bloemen. Over een landengte reden we het schiereiland De Krim af. Rechts de Zee van Azov en links de Zwarte Zee. Als je hier De Krim oprijdt zie je twee zware kanonnen opgesteld, ter herinnering aan de hevige gevechten die hier plaatsvonden in de 2e wereldoorlog(De Krim was van strategisch belang). Na een climax(gisteren) komt meestal een anti-climax(vandaag) Na de prachtige rit gisteren over het eiland de Krim, volgde nu 300km lang, een saaie rit. Vlak landschap met gecultiveerde akkers en weilanden en soms ook nog onontgonnen gronden ertussen.

Hier valt verder niet veel over uit te weiden. Als het saai buiten is moeten we het gezellig binnen maken, nietwaar. We hebben samen, Alphons en ondergetekende, gezellig meegezongen met al die geweldige nummers op onze Top-2000 stick. Another 45 miles(Golden Earring), Overcome(Live),Halleluja(Lisa), Highway to hell(AC-DC), Keep on rocking in the free world(Neil Young)etc. Allemaal goud van oud en goed voor in een snikhete auto. Dat alles geeft de Trip toch een extra cachet. Om 16:00 uur reden we de industriestad Zaporozae binnen. De stad bestaat uit een grote lange straat, de Leninstraat. Op nr.135 vonden we ons Intourist hotel. Het gebouw ziet eruit als een oud communistisch hotel, maar van binnen is het een en al pracht en praal. We zijn maar meteen aan een sandwich en salade gegaan, want we hadden trek in iets hartigs. Vanavond vieren we uiteraard het weekend en morgen naar Kiev. Kiev here we come again. Morgen vliegen Jan en Hans in. Elnur en Leon vliegen vanuit Bakoe naar Kiev. Dus als alles goed is zijn we morgenavond met z’n achten. Het zal een gezellige bedoeling worden daar in de Boedha Bar te Kiev. Tot zondagavond.

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments