In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 24 20-05-2012

Posted by Trippers on May 21, 2012 at 4:30 AM

REISVERSLAG DAG 24 ZAPOROZAE(Oekraïne)-KIEV(Oekraïne)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 550 km.

2.0 Aantal gereden kilometers totaal: 10.323 km.

3.0 Wegen: Slechte weg tot ongeveer 200km voor Kiev, daarna verbeterde de weg.

4.0 Weer: Opnieuw een mooie blauwe hemel.

5.0 Temperatuur: 30-33C

6.0 Culinair: Gisterenavond was het eten in een restaurant in The Arena van goede kwaliteit. Alleen de bediening was slecht. Eenieder moest veel te lang wachten en ikzelf kreeg niet wat ik besteld had. Jammer.

Het werd uiteindelijk toch een gezellige boel daar in de Boedha Bar te Kiev met de gele Trippersbrigade. Met zovelen daar aanwezig kan men wel een feestje bouwen. En dat deden we dus ook. We eindigden uiteindelijk in een lunchroom Mafia, met nog de nodige wodka en weer wat kennissen rijker.

Gisterenmorgen vertrokken we keurig op tijd uit Zaporozae voor de meer dan 500km lange rit langs de rivier De Dnjeper . Deze rivier stroomt ook door Kiev en die moesten we alsmaar naar het noord-westen volgen. Het eerste gedeelte van de rit volgden we deze rivier aan de zuidzijde. Halverwege staken we hem over en reden we aan de noordzijde. De zuidzijde had slechtere wegen maar was mooier, dan het laatste stuk, naar Kiev, aan de noordzijde. Deze rivier laat een enorme watermassa zien en is op sommige stukken kilometers breed. Net voor Kiev, toen de wegen beter werden, qua wegdek en je automatisch meer snelheid gaat maken, was het weer eens raak. Ik mocht weer eens plaats nemen in een politieauto. Ook deze heren hadden natuurlijk weer geen zin om een bon uit te schrijven en dus betaalde ik maar snel 300 grifna.(€30,00) voor 31 km overschrijding van de snelheidslimiet(81 waar maar 50 mocht). Om 17:30 uur reden we Kiev aan de zuidzijde binnen, langs het daar gelegen vliegveld. We moesten eindigen op de grote boulevard in het centrum van Kiev, namelijk de Khreschatyk, waar ook het gelijknamige hotel is gelegen. Daar aangekomen bleek de boulevard afgesloten voor verkeer en moesten we aan de noordzijde inrijden om bij het hotel te kunnen komen. In zo’n situatie is er dikwijls in zo’n drukke stad maar een efficiënte oplossing. Een taxichauffeur vragen om voorop te rijden. Zo geschiedde. Om precies 18:00 uur arriveerden we voor het Hotel Khreschatyk, alwaar een delegatie trippers (Jan, Hans en Leon) ons al op stond te wachten. Snel de spullen uit de auto’s gehaald en kwartier gemaakt. Van de rest van het verhaal hebt u al kennis kunnen nemen. Vandaag hebben we een rustdag hier en gaan we de stad bekijken. Leon vloog vanmorgen in alle vroegte door naar huis. Hij heeft het nodige werk thuis te doen. Elnur voegt zich hedenmorgen ook bij het Trippersteam. Hij had nog wat privebeslommeringen af te werken gisterenavond. M’n slaapmaat Alphons en voormalige slaapmaat Leo, vliegen samen met Peter, vandaag ook naar huis terug. M’n huidige slaapmaatje Alphons had gisterenavond z’n bed al wat dichterbij geschoven voor de laatste nacht samen. We bedanken Alphons,Peter en Leo voor de prachtige dagen die we samen hebben gehad. Voor het vele plezier overdag en soms geweldig afzien in de woestijnen van Turkmenistan, Uzbekistan en Kazachstan tot de plezierige dagafsluitingen die we in al die mooie steden hebben gehad. Zo dadelijk gaan we de stad nog even bekijken. Wij melden ons vanavond weer. Tot straks.

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments