In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 25-05-2012

Posted by Trippers on May 21, 2012 at 5:00 PM

REISVERSLAG DAG 25 KIEV(Oekraïne)(Rustdag)

 

 

 

 

 

 

1.0  Aantal gereden kilometers op dag: 0 km.

 

 

2.0  Aantal gereden kilometers totaal: 10.323 km.

 

 

3.0  Wegen:

 

 

4.0  Weer: Opnieuw een mooie blauwe hemel.

 

 

5.0  Temperatuur: 26-28C

 

 

6.0  Culinair: Vanavond was het eten in het Georgische restaurant Mimiho van een uitstekende kwaliteit. We hebben diverse lekkere voorgerechten voorgeschoteld gekregen en het hoofdgerecht (kip, varken, bief,gelardeerd met gebakken paprika,champignons en uienringen).

 

 

 

 

Het is natuurlijk een geweldige stad, zoals ik vorig jaar ook al beschreef. Voor de 2e keer op een rij blijft deze stad ons verassen. We hebben het gloednieuwe voetbalstadium gezien, waar nog steeds aan gebouwd wordt. Hier wordt de finale van het E.K gespeeld binnen nu en een aantal weken. De gehele stad staat overigens in het teken van euro 2012. Er worden op het centrale plein enorme stellages opgebouwd en rond de halve bal(zie foto) worden enorme waterfonteininstallaties opgebouwd met allerlei ledlightvoorzieningen om de kleurschakeringen aan het water toe te voegen. We zijn vanmorgen, met z’n allen, behalve Jan(de weg was te steil voor z’n slechte knie), naar de twee prachtige kerkgebouwen gelopen, die we vorig jaar ook al bezochten. Rond 13:00 uur waren we weer bij ons hotel aanbeland en was het dan zover. Leo, Peter en Alphons namen afscheid en stapten voor het hotel in een gereedstaande taxi. We zwaaiden ze uit en op het moment dat ik dit schrijf(22:30 uur) hoop ik dat ze al thuis zijn. Wij zijn met Elnur en vriendin naar twee prachtige attracties gegaan, namelijk een monnikenklooster en naar een groot park: Parc of Victorie.

Het monnikenklooster staat op een enorm terrrein qua m2. Het terrein bestaat uit een groot aantal schitterende  kerken en aanpalende gebouwen, compleet met een zeer grote groentetuin, midden in Kiev, aan de rivier de Dnjeper. Tijdens de 2e wereldoorlog hebben de Duitsers hier grof huisgehouden, te zien aan de talloze foto’s die er zijn opgehangen, waarop de vernielingen aan de gebouwen goed zichtbaar zijn. Nadien is er voortvarend gerestaureerd, hetgeen tot op de dag van vandaag voortduurt. In het klooster zijn we de ondergrondse gebedsruimten ingegaan waar we velen vrouwen zagen die al kussend van relikwie naar relikwie met een brandende kaars schuifelden. Het was een aandoenlijk schouwspel. Vanaf deze gebedsruimten liepen we naar het Parc of Victorie. Hier staan alle typen kanonnen en tanks opgesteld die de Russen tussen 1940 en 1945 in de strijd hebben gegooid om fascistisch Duitsland op de knieën te krijgen. Zelfs een heuse gevechtshelicopter, overigens van latere datum, staat daar opgesteld. Elnur waande zich heel even een helipiloot. Hij wist de wentelwieken te beroeren. Jan en ik hebben een terrasje genomen en Hans moest even gaan werken aan de website, hetgeen u ziet aan de grote hoeveelheid foto’s die hij erop heeft gezet.  Elnur had nog steeds de nodige beslommeringen met zijn vriendin te regelen. Vanavond heerlijk gegeten in een Georgisch restaurant en daarna een korte stadswandeling gemaakt richting hotel. We nemen nu nog een pilsje en duiken in bed. Morgen wacht ons een zeer zware rit, namelijk 800 km, zonder een autobaan, maar alleen regionale slechte wegen!!!We gaan een zware dag tegemoet met wederom hoge temperaturen, dus we gaan er om 06:00 uur uit en vertrekken rond 07:00 uur. De rit gaat westwaarts naar een oude Slowaakse grensstad. morgenavond en anders de dag erop.Wellicht tot woensdag .

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments