In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 28-05-2012

Posted by Trippers on May 25, 2012 at 3:05 AM

REISVERSLAG DAG 28   NITRA(Slowakije)-Bratislava-Brno-PRAAG(Tsjechië;)

 

 

 

 

 

 

1.0  Aantal gereden kilometers op dag: 410 km.

 

 

2.0  Aantal gereden kilometers totaal: 11.913 km.

 

 

3.0  Wegen: Prima wegen

 

 

4.0  Weer: Lichtbewolkt.

 

 

5.0  Temperatuur: 26-28C

 

 

6.0  Culinair: Gisterenavond prima gegeten ,inclusief de nodige wodka’s(een volle fles werd in een mum van tijd meester gemaakt), in een restaurant boven op de berg in Nitra. Je hebt daar een prachtig uitzicht over de stad. De maaltijd bestond uit een perfecte vissoep(reeds 17 jaar op de menukaart!!) en een Pfeffersteak with patatoes(reeds 18 jaar op de menukaart). Wij allen waren zeer onder de indruk van de kwaliteit en hebben ons kostelijk vermaakt.

 

 

 

 

Wij allen moeten concluderen dat onze gastheer Rob een perfect programma voor ons in elkaar had getimmerd. Het begon al in het hotel met de ontvangst en de nodige locale biertjes. Dat smaakt elke dag voortreffelijk als je een hele dag hebt doorgebracht in die oven vol met diesseldampen. Na deze verkoeling gingen we douchen en daarna met twee taxi’s naar een restaurant boven op de berg in Nitra. Mij en Jan was dit restaurant al bekend, daar we hier al meer gezellige uren hadden doorgebracht. Ik moet U zeggen, het restaurant is eigenzinnig  ingericht en men heeft daar op het buitenterras een adembenemend uitzicht over de stad Nitra.

Rob gaf ons aan de overheerlijke vissoep als voorgerecht en de Pfeffersteak als hoofdgerecht te nemen, welke gerechten al meer dan 17 jaar hier op de menukaart prijken. Nou dat is natuurlijk niet voor niets en het smaakten ons ook overheerlijk. Na goed gegeten te hebben toerden we met de taxi’s naar een dakterras, alwaar we wat bespraken en dronken en toch weer snel contact legden met de plaatselijke bevolking. Om 11:30 uur was het tijd om de plaatselijke discotheken te gaan bezoeken. Nou wij moesten constateren dat het ook hier  volle bak was en dat men ook hier wel een feestje kan bouwen. Dansen op de alombekende discoklanken ging ons dan ook weer goed af. Rond 03:00 uur liepen we weer naar ons hotel om ons te rusten te leggen. Immers om 09:00 hedenmorgen was er een ontbijt en daarna een bedrijfsbezoek aan Udenco s.r.o. We kregen een uitleg van het management ter plekke over de vorderingen die men de afgelopen jaren hier had gemaakt. Daarna hebben we een rondleiding gekregen en dit alles gaf ons een prima indruk. Alles was overzichtelijk in de productie ingedeeld en we zagen een groot aantal elektrotechnische producten , die hier geassembleerd werden. Veel componenten voor deze producten worden ingekocht in China.

Udenco s.r.o. heeft het prima voor elkaar was onze algemene mening. Tevens bedanken we vanaf deze plaats Rob voor de gastvrije ontvangst, het lekkere eten en drinken en niet in de laatste plaats voor de mooie kamers van het hotel. Rob namens de Trippers hartelijk dank!

Om 11:30 uur reden we weg richting Bratislava. Na ongeveer een half uur rijden werden we door de Slowaakse politie van de weg gedirigeerd. Ik had het al meteen door. Verdomme we hadden geen vignet!(ik wist dit nog van een andere keer, samen met Rob) Ik zei tegen Jan :”daar gaan we weer” De agent kwam naar me toe en zei, na eerst de papieren gevraagd te hebben, “geen vignet”? Neen zei ik en hij antwoordde meteen met een helder antwoord: “dat is dan €140,00!” Ik telde al snel 2 auto’s dus € 280,00. Ik dacht nu even de zielige pier uithangen en samen met Elnur wisten we de schade te beperken tot totaal €40,00. We moesten de agent beloven om bij de 1e gelegenheid(pompstation) vignetten te kopen. We bedankte de agent voor zijn coulante opstelling in deze, hetgeen ook hij weer kon appreciëren. Verder deze middag steeds een mooie autobaan en het betekende helemaal niets voor ons om Praag te bereiken om 17:30 uur. Alle tijd dus voor een goedkope stadstoer met de eigen wagens. We hadden natuurlijk veel bekijks en wat we de gehele trip al meemaakten was hier ook weer overduidelijk te merken. Duimen omhoog,toeteren, zwaaien, roepen”have a good tour”,etc. Tijdens de rondrit keken we ook uit naar een hotel. Uiteindelijk belanden we in een appartement in het oude centrum van de stad en we betalen hiervoor”€20,00 p.p. Je moet de weg maar weten, nietwaar! Nu gaan we de stad in om onze nachtelijke studiereizen te completeren. Weten we morgen weer te melden hoe het erin Praag aan toegaat. Tot morgen.

Categories: Reisverslagen around the Caspian Sea

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments