In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 5 Moscow - Kazan

Posted by Trippers on May 21, 2013 at 5:50 PM

REISVERSLAG D.D. 21-05-2013: DAG 5 MOSCOU(RUSLAND)-KAZAN(RUSLAND)

 

 

 

1.0  Aantal gereden kilometers op dag:  830 km.

 

2.0  Aantal gereden kilometers totaal:  3322 km.

 

3.0  Wegen: Over het algemeen prima wegen afgewisseld door zeer slechte stukken. Overal wordt tussen Nizny Novgorod en Kazan aan de weg gewerkt. Vandaar dat we nogal wat oponthoud hadden hier en daar.

 

4.0  Weer:  Bij vertrek in Moskou zwaar bewolkt weer, echter na 11:00 uur verder de gehele dag stralend schitterend weer, echter met een frisse wind.

 

5.0  Temperatuur: 22 C

 

 

We waren op tijd op. Klokslag 06:30 uur stonden we bij de receptie en namen we ons ontbijt in ontvangst. Het ontbijt in het hotel was nog niet klaar voor de rest van de gasten. Binnen een half uur waren we Moskou uit,op weg naar de stad Vladimir. Goede voorbereiding is het halve werk. En Tripper Hans is inmiddels helemaal ingewerkt om op zijn Mobile Phone met Google Maps ons de stad uit te geleiden. Prima werk. Na 250 km bereikten we de stad Vladimir , bekend om haar kloosters. Daarna op naar de volgende stad Nizny Novgorod. Deze stad kenden we al van de Trip, nu twee jaar geleden. Daarom deze maar letterlijk links laten liggen en doorgereden naar Kazan. Onderweg een lekker bakje koffie gedronken en Tinus voelde zich zo uitgeslapen dat hij pardoes maar aan het houthakken is geslagen. De eigenaar van de koffietent was in z’n schik, want dan hoefde hij zich vandaag niet zo in te spannen. De weg naar Kazan viel op door haar schoonheid. Veel glooiende hellingen en prachtige groene landschappen. Tegen 21:00 uur kwam de machtige Wolga rivier in zicht. Aan deze rivier ligt de Tartaarse stad Kazan. Kazan herbergt een mooi Kremlin. Dat gaan we morgenvroeg bezichtigen.Vanavond hebben we heerlijk gegeten in een Tiroolse uitziende bar met dito aangeklede dames. Hans voelde zich direct thuis in Kazan en herkende direct de straten van 2 jaar geleden. We slapen in het Ibis hotel en om geld uit te sparen, slapen we deze keer met z’n vieren op een kamer. Wordt een gezellige boel. Welterusten en tot morgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments