In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 7 Ufa - Tsjeljabinsk

Posted by Trippers on May 23, 2013 at 10:55 AM

REISVERSLAG D.D. 23-05-2013: DAG 7 UFA(RUSLAND)- TSJELJABINSK(RUSLAND)

 

 

 

1.0  Aantal gereden kilometers op dag:  410 km.

 

2.0  Aantal gereden kilometers totaal:  4267 km.

 

3.0  Wegen: Vandaag was het droevig gesteld met het wegdek, m. a. w. echt slechte weg.

 

4.0  Weer: Lichtbewolkt  

 

5.0  Temperatuur: 23 C

 

 

Na een en vermoeiende nacht(om 02:00 uur L.T. zaten we nog te klassineren in het restaurant) en het ongemakkelijk slapen in de twee Toyota’s, werden we rond 08:00 uur wakker. Tinus had niet goed geslapen. Hij hoorde housemuziek tot ongeveer 04:00 uur, daarna een tractor met sproeigerei en daarna dacht hij dat het bliksemde en regende. Nou dat bleek Frenky te zijn die al vroeg foto’s van ons aan het maken was, want hij kon niet meer slapen van de herrie om ons heen. Hans en ondergetekende hadden hier blijkbaar geen last van , want de luiken zijn dichtgevallen en pas opengegaan om 08:00 uur.(we waren blijkbaar veel vermoeiender). Om 08:00 uur zijn we weer naar het restaurant gegaan voor een ontbijt. Om 09:30 uur zijn we aangereden naar Tsjeljabinsk, de stad waar medio maart een enorme meteoriet neer is gekomen. Uiteraard zijn wij de schade gaan inspecteren in deze stad.(achteraf wel veel gewonden van rondvliegend glas en materiële schade).Het eerste stuk van de trip verliep goed en toen hebben we de auto’s in een bloemenwei gereden en hebben lekker koffie gezet. Na ongeveer 100 km werd het steeds bosrijker en bergachtiger. We reden de Oeral in.

Samenvattend kunnen we zeggen dat we vandaag een schitterende rit hebben gehad. Niet te lang en erg onderhoudend. Als we zelf niet iets verzinnen(bijv.:foto’s in het berkenbos maken) dan zorgt de Russische politie wel voor onderhoud. We werden weer eens aangehouden, maar ook hier maakten we volgens onze lezing geen fouten. Dat vonden uiteindelijk de agenten ook, maar het kostte me ditmaal wel 2 sigaren. Gelukkig zaten er nog maar 2 in de doos want ze vroegen naar een volle doos. Ik maakte hun duidelijk dat dat te kostbaar was en ze kregen ook geen klompjes, want wie vraagt wordt overgeslagen is het trippers moto. Tinus ,onze natuurmens, n’un echte eenzaat, had een vos gezien. En terecht, het was een mooi beest, want ik zag hem ook staan. Plotseling remde de wagen van Hans af en we zagen Frenky nog net in het hoge gras rennen. Last van broekhoest! Ondertussen had ik Olga op het kantoor van Alphons gebeld en haar gevraagd om 2 hotelkamers te boeken. Ze meldde me keurig terug dat het geregeld was ( Perfect geregeld Alphons).We reden ,al vragende naar de straat aan voorbijgangers, of we de goede kant op gingen, naar het opgegeven hotel. We reden zo nagenoeg direct naar het Tsjeljabinsk Hotel, een oud communistisch uitziend hotel, in de Prospekt Lenina. Daar aangekomen bleek men ons liever geen kamers ter beschikking te stellen onder het moto:”alleen maar koud water aanwezig”. Dat is natuurlijk niet fijn om te horen na 2 dagen zweten in die auto’s. Maar geen nood, ze stuurden ons naar het “Malachiet(Majiaxht) Hotel”. Daar aangekomen bleken we met de kont in de boter te zijn gevallen. Nog niet zo’n prachtig hotel gehad deze reis, compleet met restaurants(Frans en Italiaans), karaoke bar,etc,etc.

 Dus na dit verhaal te hebben afgewerkt duikt deze jongen onder de douche. Daarna wat eten en op stap. Morgen gaan we naar Qostenay in Kazachstan, dus met weer een grenscontrole. We zullen morgen berichten hoe de nacht en de route was. Adieu.

 

 

 

 

 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments