In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 12 Povladar - Barnaul

Posted by Trippers on May 30, 2013 at 11:45 PM

REISVERSLAG D. D. 28-05-2013: DAG 12 PAVLODAR( KAZAKSTAN)- BARNAUL(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 552 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 6274 km.

3.0 Wegen: Over het algemeen redelijke wegen met natuurlijk de nodige gaten. Richting Barnaul op Russisch grondgebied werden de wegen beter en beter.

4.0 Weer: S’morgens bewolkt weer met een 3-tal buien gehad. Naarmate de middag vorderde klaarde het weer op met steeds meer zon en stapelwolken.

5.0 Temperatuur: 22 C

Gisterenavond hebben we prima gegeten in een restaurant tegenover het hotel. Eerst een schaal vol groenten( radijs, komkommer, tomaten, uiensprieten, ) en zure groenten. Daarna volgde een schaal met gefrituurd brood met een knoflook/mayonaise saus. Als hoofdmenu kregen we 3 grote shaslicks aan een spies, compleet natuurlijk met frites. Daarna koffie met whiskey na, als slaapmuts. Vanmorgen er om 08:00 uur uit en we kregen een prima ontbijt voorgeschoteld. Daarna op naar de blauwe moskee van Pavlodar. Even een kijkje binnen genomen in deze grootste moskee van Kazakstan. Daarna een kleine 120 km naar de Russische grens gereden. Nu voor de 2e keer tijdens deze trip Rusland weer in voor 2 dagen. Binnen 1 uur waren we door beiden grenzen, echt snel. Daarna een goeie 400 km door nog steeds enorm uitgestrekte vlaktes. Geleidelijk aan veranderde het landschap naar meer heuvelachtig afgewisseld met bossen. In Rusland hadden we vanmiddag 2 politiecontroles, zonder gevolgen, alleen dus het nodige tijdverlies. Inmiddels hadden Elnur en Leon vannacht gemeld dat ze het vliegtuig gemist hadden en dat ze zich aan de wodka hadden overgeleverd. Om 02:00 uur L.T. smste Elnur “We still drinking”. Ze probeerden ons natuurlijk in de stress te laten geraken, maar we sliepen toen al als roosjes. Vanmiddag verloren we ook nog 1 uur door het tijdverschil, dat intussen opgelopen is tot 5 uur. Wat ook de moeite waard is te vermelden dat we het fijn vinden dat we veel reacties krijgen in het gastenboek. Dat lezen wij met veel aandacht. Hartstikke leuk dat iedereen zo positief reageert. Ga zo door mensen. Vanmiddag ook ons moeder en mijn zus Gonnie even gebeld hoe het met hun ging, na de ziekenhuisopnames. Gonnie en moeder sterkte gewenst met jullie herstel van alle Trippers .

Toen we in Barnaul aankwamen dachten we twee enthousiaste trippers ergens voor het hotel aan te treffen, wat ze al geregeld hadden voor ons, maar tot onze verbazing kwamen ze halfnaakt de lobby van het hotel ingelopen. Ze hadden de gehele middag in de sauna doorgebracht. Dus wij zijn er ook maar direct ingedoken. Met al dat water ben ik maar gestopt met dit verhaal uitwerken. Morgenvroeg vertrekken we om 06:00 uur voor een loodzware 700 km. tocht door het prachtige Altaigebergte, een van de hoogtepunten van deze Trip. We zijn benieuwd wat dit ons morgen gaat brengen.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments