In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 15 Rustdag Baruunturuun

Posted by Trippers on June 1, 2013 at 11:15 AM

REISVERSLAG D. D. 31-05-2013: DAG 15 RUSTDAG IN BARUUNTURUUN(MONGOLIE)-

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 195 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 7519 km.

3.0 Wegen: Vandaag hebben we de rest van de route afgelegd die we eigenlijk gisteren ook nog hadden moeten rijden. Natuurlijk allemaal slechte tracks door kiezel, zand, en steppe gebieden

4.0 Weer: De gehele dag volledig onbewolkt, dus prachtig weer!!!!

5.0 Temperatuur: 25 C

We vonden gisterenavond een Night Club annex hotel. Voor Night Club dien je hier in Mongolie Day Club te lezen want de mensen zitten de gehele middag te drinken en dansen op discomuziek. We sliepen op een kamer met z’n drieën. Ik kon mijn verhaal maken, terwijl de anderen bier dronken en wat groenten en rijst naar binnen werkten. De eigenaar had heel z’n personeel opgetrommeld en we moesten met z’n allen dansen .in een grote kring. Daarna snel naar bed want de douches hadden alleen maar koud water en we zijn allemaal bang van een veel te kleine jongen. Dus met veel stof onder de dekens. Om 07:30 uur op en een strakke planning gemaakt. Drie van ons naar het internetcafé om de 3 afgelopen dagen de verhalen en foto’s op de website te zetten. Het kostte het I.T.Team de nodige moeite maar het lukte. De anderen drie gingen met de 2 wagens de gerepareerde band ophalen, geld halen bij de bank en de wagens aftanken. Daarna allemaal naar het internetcafé. Leon moest zo nodig, zoals gewoonlijk, weer eens demonstratief bij een bushalte sigaretten staan te paffen en dat werd hem door de Mongolen niet in dank afgenomen. Binnen vijf minuten was de politie ter plaatse en hij werd in de houdgreep genomen en afgevoerd naar het politiebureau. Plotseling kreeg ik een telefoontje in het internetcafé van Leon, die erg in de war was en meldde dat hij opgepakt was en op het politiebureau zat. Verdomme nu moest ik weer naar het bureau om hem een paspoort te brengen dat hij in z’n jas had zitten die natuurlijk in de wagen hing en de sleutels hingen in z’n afgesloten wagen die op het hotelterrein stond. Het kostte ons de hele morgen om meneer Sweegers vrij te kopen. Voordat dat kon geschieden moest ik alle paspoorten ophalen, kopiëren en inleveren. Daarnaast moest er een advocaat aan te pas komen die een aantal verklaringen uitwerkte die Leon moest ondertekenen. Daarna moest onze paffende oudeTtripper 50.000 Tugrjg betalen(Ongeveer €500,00) De jongens in het internetcafé hadden inmiddels de klus geklaard. Om 12; 00 uur konden we vertrekken voor een ruim 200 km tocht naar het doel dat we eigenlijk gisteren hadden moeten bereiken. Het werd een prachtige tocht. Rechts de gehele dag gigantische bergen, in het midden een enorme vlakte en links een enorm groot meer(Ongeveer zo groot als de provincie Brabant), dat daarna plaats maakte voor enorme zandduinen. Hier zijn we later in de middag naar boven gelopen en we hadden een prachtig uitzicht op de wagens die in de vlakte stonden geparkeerd en waar Leon voor straf soep in z’n eentje moest maken voor de ellende die hij vanmorgen had veroorzaakt.

Nadat we een dozijn woestijnratten plat hadden gereden reden we om 19:00 uur Baruunturuun binnen en vonden we een oude ruïne waarin we zouden moeten overnachten. Al lopend door het dorp vonden we na enig vragen een huis waar ze wel wat voedsel voor ons zouden kunnen maken. Terwijl we daar aan het bier zaten kwam de dochter met een kleine binnenlopen en Leon en Leo wilden hiermee wel op de foto terwijl Elnur gilde dat hij op mij leek. Echter hij kon niet van mij zijn want we reden 3 jaar gelden 1000km zuidelijker door Mongolie. We gaan nu eten en morgenvroeg gaan we om 05:30 uur op en gaan we weer een lange tocht maken naar Moron, ongeveer 450km. Dit wordt dus weer een zeer zware tocht met allerlei prachtige vergezichten en onverwachtte problemen. Hopelijk komen we zonder problemen en op tijd aan in Moron. Vandaag overigens geen problemen met de auto’s behalve een kokende radiator van Leon.Tot morgen.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments