In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 19 Erdenet - Ulan Ude

Posted by Trippers on June 4, 2013 at 9:40 AM

REISVERSLAG D. D. 04-06-2013: DAG 19 ERDENET(MONGOLIE)- ULAN UDE(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 530 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 8991 km.

3.0 Wegen: Prima wegen nu in Mongolië tot aan de grensstad Kyakhta. In Rusland zijn ze weer wat minder goed, maar we zijn inmiddels wel wat gewend.

4.0 Weer: De gehele dag prachtig onbewolkt weer.

5.0 Temperatuur: 25- 28 C

Na de maaltijd van gisterenavond zijn de biertjes en wodka bij een paar heftig aangekomen. Dat was ook de reden dat we geen foto’s hebben kunnen uploaden. Onze IT man lag al om 20:00 uur in z’n bed.!

Vannacht heeft Leo zijn slaapmaat, onze gids Orgio, uit de kamer gezet, want hij was dronken en zeer lastig. Hij heeft slapend op de gang in het hotel verder de nacht doorgebracht. Vanmorgen hebben we afscheid van hem genomen , maar hij was ook toen nog niet nuchter!!!

Om 09:30 uur reden we weg uit Erdenet, op weg naar de stad Darhan. Daar zijn we de noordelijke route, door een prachtig heuvelachtig landschap, richting de Russische grens gereden. Goede Top 2000 muziek, een lekker zonnetje en fris van de lever, vlogen de kilometers onder ons door. Om 13:00uur stonden we aan de grens met natuurlijk weer de nodige formaliteiten. Om 17:00 uur waren we over beiden grenzen en raasden we door het Siberische landschap. Ondertussen hadden we telefonisch contact met twee nieuwe Trippers nl. Jan Couwenberg en Rob van den Acker. Zij stonden op het vliegveld van Dusseldorf en stapten op het vliegtuig dat hun naar Ulan Ude zou brengen. Geplande aankomst: morgenochtend om 07:30 uur. Dat betekent dat we morgen met 7 Trippers zijn, wat een record is. Ondertussen hebben we ons reisplan aangepast. We zouden namelijk overnachten in Kyakhta, maar hebben besloten , omdat alles vandaag voortvarend verliep, door te rijden naar de meest oostelijk plek van onze reis, Ulan Ude. Hier pikken we morgen de twee aangekomen Trippers Jan en Rob op en gaan op ons doel af, namelijk het enorme Baikal meer. Wanneer we denken “het loopt gesmeerd”, dat gebeurd er weer iets. Weer ging het 50 km voor Ulan Ude met de auto van Leon mis; de watertemperatuur kookte, waardoor de wagen weer veel water verloor. Dus aan de kant en weer water bijvullen. Gelukkig bereikten we Ulan Ude en we zochten meteen een garage op. De baas, nun ouwe man, was volledig bezopen, echter zijn monteur had er wel wat kijk op. Als we maar de temperatuur in de gaten houden en op tijd bijvullen kunnen we wel naar Nederland rijden(???!!!!) Misschien lekt de koppakking wel ergens en dat betekent einde reis voor deze wagen. We moeten maar even positief blijven en hier even niet aan denken. Het Siberische landschap waar we doorheen reden verschilde niet zoveel van het Mongoolse van vandaag. Wel zagen we een aantal zeer grote meren en veel rivieren. Onder andere de Selenga is een enorme rivier die uitmondt in het Baikal meer. Nu zien we ook meer bomen, die we in dagen niet gezien hadden, omdat we continue op een niveau van 1500 meter boven zeeniveau zijn geweest. Samenvattend kunnen we over Mongolië stellen dat het een prachtig land is met eindeloze, vaak volkomen lege landschappen, met bergketens als coulissen. De verlatenheid van de steppe wordt benadrukt door dat ene paard, die ene man, de uit het niets opduikende yack ,ger of havik. Het landschap bestaat uit een steeds variërende natuur met over het algemeen vriendelijke, behulpzame mensen. Een compliment voor die laatsten is op z’n plaats. Morgen gaan we naar ons doel van deze reis het Baikal meer. Vanavond duiken we met z’n allen de sauna in en laten ons eens goed masseren. Bye.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments