In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 20 Ulan-Ude - Baykalsk

Posted by Trippers on June 6, 2013 at 7:50 AM

REISVERSLAG D. D. 05-06-2013: DAG 20: ULAN UDE(RUSLAND)- BAYKALSK(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 460 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 9451 km.

3.0 Wegen: Hier en daar prima stukken weg, maar ook delen waarin enorme gaten in het wegdek zitten. De vrachtwagens rijden het asfalt volledig aan flarden op bepaalde delen. Dit is natuurlijk te wijten aan de enorme temperatuurverschillen, namelijk in de zomer + 40 graden C. en in de winter -40 graden C. of nog wel meer.

4.0 Weer: De gehele dag prachtig lichtbewolkt weer. Op bepaalde delen rond het Baikalmeer komt plotseling mist opzetten dat ook weer plotseling verdwijnt als de zon de kans krijgt er doorheen te prikken.

5.0 Temperatuur: 20- 25 C

Tja, de sauna was geweldig gisterenavond. Daarnaast was er ook een enorm Turks stoombad en een prachtig zwembad. We kregen van alles te eten zoals: aardappelreepjes, vis, lenteui-sprieten, komkommer, tomaten, vlees, kortom we werden behoorlijk verwend. Ik lag als eerste in bed, want ik ben behoorlijk verkouden geworden op de Mongoolse hoogvlakte. Zo’n sauna/stoombad is er dan natuurlijk wel goed voor en daarom heb ik maar een verzoek ingediend om vanavond een Russisch hellehok te bezoeken, hetgeen door maarschalk Elnur ingewilligd is. Vanmorgen om 09:00 uur was er een ontbijt geregeld in het Ayan hotel te Ulan Ude. Leo begon de dag niet echt goed,hij gooide de gehele peperpot over z’n gebakken eieren. Iets over negen arriveerden de twee kersverse Trippers Jan en Rob met een Trippersgele taxi, en werden door het welkomstcomité op het balkon van het hotel, welkom geheten. Na een bak koffie zijn we de stad ingereden om het grootste hoofd van Lenin te aanschouwen, welke in het Guiness book of Records staat genoteerd. Daarna koers gezet naar ons doel,het Baikalmeer. Al rijdende naar dit meer kregen we steeds meer bossen om ons heen en om ongeveer 13:30 uur kregen we het meer in het vizier. Geweldig ons doel was bereikt. Het Baikalmeer is een van de grootste zoetwatermeren ter wereld en is wel het diepste(1632 mtr.) en het oudste(25 miljoen jaar). Er zwemmen 53 verschillende soorten vissen in. Er leven ook duizenden zoetwaterrobben in dit meer, de enige soort op onze aardbol. Het meer is ongeveer 636 km.lang en gemiddeld 40km breed, kortom een geweldige plas water. Het meer lag te schitteren in de middagzon en op haar oevers liggen vele dorpjes die ons doen denken aan het begin van de 20e eeuw bij ons. De huizen zijn voornamelijk van hout, met geschilderde luiken in allerlei kleuren en ze staan er allemaal vervallen bij, een uitzondering daargelaten. We zijn een 6o km aan de oostkant van het meer naar het noorden gereden,tot aan een toeristisch dorpje. Het seizoen vangt hier pas aan eind juli tot en met september. We hebben daar wat koffie en thee gedronken en zijn weer die 60 km teruggereden,tot aan de M55. Daarna zijn we langs het meer, met links enorme bergen met nog volop sneeuw op de toppen en aan de rechterkant het meer, met daar tussenin de Trans- Siberische Spoorlijn. We arriveerden om19:30 uur in Baykalsk, een dorpje aan het meer en we hebben onze intrek genomen in een gerenoveerd hotel. Nu op naar het hellehok!! Tot morgen.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments