In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 23 Kansk-Krasnojarsk

Posted by Trippers on June 8, 2013 at 2:55 AM

REISVERSLAG D. D. 08-06-2013: DAG 23: TOELOEN-KANSK(RUSLAND)- KRASNOJARSK(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 245 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 10541 km.

3.0 Wegen: Grote gedeelten prachtig nieuw aangelegde wegen. Maar ook delen die bestaan uit oud wegdek waarin enorme gaten zitten. Wel wordt ook hier flink aan de infrastructuur gewerkt. Je kan zien dat in Krasnojarsk oliegeld stroomt want het ziet er allemaal beter uit , als in de andere oblasten.

4.0 Weer: Vanmorgen bewolkt na de bui van gisterenavond, maar al gauw hadden we een mooie blauwe hemel te pakken. Het werd een warme dag.

5.0 Temperatuur: 22- 27 C

In dit motel lagen we eens een keer op tijd in bed. Wel mochten we nog de perikelen van een Russische bruiloft langs de zijlijn in ogenschouw nemen. De vader van de bruid, zo schatten we dat in, was nogal bezopen uit het lokaal gekomen. De gehele familie bekommerde zich erom en de bruid huilde wat af. Ten langen leste werd er toch nog vuurwerk afgestoken en leek alles weer in kannen en kruiken toen de man was afgevoerd. Vanmorgen om 09:00 uur vertrokken we voor een kleine 250 km naar Krasnojarsk. Hetzelfde beeld ontvouwde zich voor ons: bossen en nog eens bossen. Maar gaandeweg kwamen er ook grote stukken land met landbouw. Toen we al rond 12:00 uur de stad binnenreden, zagen we pas echt wat voor grote stad dit is, met 1,3 miljoen inwoners. Na afgetankt te hebben namen we onze intrek in hotel Krasnojarsk, midden in het centrum. Het hotel ligt hier mooi naast een Aziatisch restaurant en naast een nachtclub met de toepasselijke naam “ Amsterdam”. We zullen eens goed gaan eten vanavond, want dat was gisterenavond hopeloos. Vanmiddag gaan we deze flinke stad eens goed bekijken. Het is prachtig weer en een terrasje zal ons goed doen, want morgenvroeg moeten we om 05:30 uur eruit en wacht ons een heftige rit over 852 km naar Novosibirsk. Vanavond nemen we ook afscheid van twee Trippers, namelijk Elnur en Leon. Zij vliegen morgenvroeg naar Baku,in Azerbeidjan en gaan zich weer storten op hun miljoenenprojecten daar. .Jongens hartstikke bedankt namens al de andere Trippers voor al deze geweldige mooie momenten die we samen hebben beleefd. Dus morgen rijden we met z’n drieën verder. Morgenavond wachten in Novosibirsk ons weer twee nieuwe Trippers op, namelijk Alphons Wijnen en Alex Holleman. Zij gaan ons vergezellen tot St. Petersburg.

Dit wisselen van de bemanning is natuurlijk een grote logistieke organisatie , maar ik moet zeggen, tot nu toe verloopt die vlekkeloos. We hopen uiteraard dat Alphons morgenavond al een paar kamers heeft geregeld voor ons als we daar aankomen. Tot morgen.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Henk Verhoeven
8:21 AM on June 8, 2013 
Ha Tripper maten,
Zojuist alweer het reisverslag van dag 23 vol belangstelling gelezen, nog maar 15 dagen te gaan,Cor, dan zitten er al weer 38 dagen op, times fly!!
Inmiddels is het ultieme doel, het Baikal meer alweer een gepasseerd station en met 10.541km onder de wielen zitten we ook al weer ruim over de helft..
Ik moet zeggen, ik begin er steeds meer naar uit te kijken om a.s. zaterdag heerlijk relaxt at te reizen naar St. Petersburg om eerst lekker ontspannen een aantal dagen van deze schitterende stad te genieten maar ik kijk er natuurlijk vooral naar uit op me op maandag 17 juni aan te sluiten bij jullie, om de laatste week ook actief als Tripper mee te rijden.
Ik was een paar dagen geleden wel even een beetje bezorgd om Jan, maar ik zag aan de meest recente foto's dat zijn gezicht inmiddels ook weer een heel stuk is opgeklaard. Ik begrijp dat wel hoor Jan, de dames bij Broadway zagen er ook aanmerkelijk beter uit dan die bedompte Sauna van enkele dagen geleden. Rest mij nog om jullie de komende week heel veel succes te wensen en hou a.u.b. de auto's heel, zodat ik ook daadwerkelijk vanaf St. Petersburg in kan stappen.
Groetjes, Tripper Henk..