In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 25 Rustdag novosibirsk

Posted by Trippers on June 10, 2013 at 8:00 AM

REISVERSLAG D. D. 10-06-2013: DAG 25: RUSTDAG NOVOSIBIRSK(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 10 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 11431 km.

3.0 Wegen: N. V. T.

4.0 Weer: Licht bewolkt.

5.0 Temperatuur: 25 C

Na ons gisterenavond even opgefrist te hebben, zijn we in het restaurant wat gaan eten in het Novosibirsk hotel. Het is een enorm groot hotel met allerlei restaurants, bars,massagesalon, beauty salon, nachtclub etc,etc..

Na goed gegeten te hebben, hebben we Alex Holleman verwelkomt en zijn we met een taxi naar Rock city gegaan. Het is een uit de kluiten gewassen discotheek, maar op de zondagavond is het nauwelijks gevuld. Jan had al snel wat problemen met het geluid en daarom zijn we weer naar het hotel gegaan en hebben daar nog wat biertjes genuttigd. Ik viel zowat op de barkruk in slaap, dus ik ben maar snel gaan slapen. Vanmorgen heb ik eens goed uitgeslapen en ben ik om 11:00 uur richting ontbijtzaal gegaan. Daar ontmoette ik onze Belgische vrienden, een Peking-Parijs rallyteam, die we eerder voor Moron in Mongolië bij het tankstation ontmoetten en die we gisterenavond ook in de bar tegenkwamen. Ze hadden het nogal laat gemaakt en ze hadden zichtbaar last van een flinke kater.Na het ontbijt zijn we een stadswandeling gaan maken en hebben we het centraal station en de Alexander Nevski kathedraal bezocht. Daarna met een van de wagens weer terug naar de hotelparking gereden, waar meer dan 90 wagens van Peking-Parijs staan geparkeerd. Het is me hier een drukte van jewelste en er worden wat foto’s gemaakt hier!! Ook de Russische TV is aanwezig. Men is ook wel een beetje onder de indruk van onze trip en als het goed is krijgen we stickers van Peking-Parijs op onze wagens. Toevallig arriveerden deze equippes gisteren in hetzelfde hotel als wij, hebben net als wij een rustdag vandaag (voor hun een sleuteldag) en we rijden de komende 3 dagen dezelfde route als hun, dus dat is wel leuk!! Mijn god wat hebben die wagens geleden van de tocht door Mongolie!! Er blijken meer dan 25 wagens grote schade te hebben opgelopen en die worden dan wel voor 95% weer rijklaar gemaakt, maar uiteindelijk worden dat voor deze deelnemers na de tocht forse kosten meer na afloop. De kosten voor alleen deelname per equipe worden begroot tussen de $50.000,00 en $60.000,00 Er wordt hier de godganse dag volop gerepareerd en weer geprepareerd. Overigens is het wel mooi om te zien hoe men met deze auto’s bezig is. We hebben het verder erg rustig aan gedaan en hebben wat fris op het hotelterras gedronken. Vanavond hebben we een diner en een massage op het programma staan, want diverse van ons hebben wat lichte spierklachten. Morgen wacht ons weer een lange tocht van 700km naar de stad Omsk, o.a. bekend van het lied van Drs. P.

Dus morgenvroeg 06:00 uur op, ontbijt en om 6:30 uur verwelkomen we Alphons Wijnen. Het team is dan weer op sterkte met 5 Trippers.Till tomorrow.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Henk Verhoeven
1:58 PM on June 10, 2013 
Dus ook Alex, onze nieuwe Tripper, aangekomen en als het goed is compleet uitgerust met eveneens originele gele Tripper Polo's en bijpassende cap.
Morgen direct weer een aardige rit voor de boeg.

Succes mannen.

Gr. Henk..