In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 29 Ekaterinburg-Ferm

Posted by Trippers on June 14, 2013 at 8:35 AM

REISVERSLAG D. D. 14-06-2013: DAG 29: EKATERINBURG(RUSLAND)- PERM(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 365 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 13.432 km.

3.0 Wegen: De weg was bij vlagen prima en uiteraard soms wederom slecht.

4.0 Weer: Prachtige zonnige dag met stapelwolken. De temperatuur is flink naar beneden gegaan.

5.0 Temperatuur: 15-20 C

Na ons werk m.b.t. het dagelijkse verslag maken en de selectie en uploading van verslag en foto’s zijn we een lekker koud biertje gaan nemen in onze hotelbar Venezia. We hadden onze intrek genomen in een hotel aan de rand van de stad: “Atlantik”. De dame met de prachtige naam Anastasia, van het kantoor St. Petersburg van Alphons, had het wederom perfect geregeld. Na ons wat opgefrist te hebben, zijn we met een taxi het centrum ingegaan, en hebben ons culinair te goed gedaan in “The Sky Lounge”. Wederom voortreffelijk gegeten en daarna hebben we een diepgaande discussie over het (voort-)bestaan van de EU gevoerd. We hebben duidelijk vorderingen gemaakt in een oplossing hiervoor. Rond 23:00 uur was het tijd om eens wat uitbundiger ertegenaan te gaan in deze metropool. We kwamen uit in de “Coyote Ugly”bar.

Het is een concept van een Amerikaanse die in Amerika een aantal van deze bars heeft geopend. Daarna heeft een Duitser er een in Duitsland geopend en een Rus heeft het concept overgenomen voor een aantal van deze bars in Rusland. Het komt erop neer dat de bar is uitgerust met een enorme brede barplank, waarop de gehele avond dames van de bar entertainment verzorgen( staan te dansen). Je moet dus wel uitkijken dat ze je bier of wodka/tonic niet omschoppen. Om 13:30 uur was het tijd om afscheid te nemen van Tripper Jan. Hij kreeg van de aanwezige Trippers een tweetal afscheidsdansen voorgeschoteld, verzorgd door een van de dames van de tent. Nou mensen ik heb al veel gezien, maar dit sloeg echt alles. Wij hadden geen van allen nog nooit zo’n afscheidsdans gezien en Jan ook niet. Je moet je voorstellen dat beiden handen van Tripper Jan werden samengebonden door een riem die Alphons vast moest houden en toen ging de dame echt goed los!!! We hebben Tripper Jan zwaar ontgoocheld op de 1e dag uit het hellehok zien komen, maar gisterenavond hebben we hem echt glunderend afscheid zien nemen. Goede vlucht Jan!

Daarna verzeilden op onze weg naar het hotel in een bar genaamd: Globus Bar. Daar zat een prachtige dame aan de bar, maar had veel te veel gedronken. Ze wilde toch graag nog een keer met Tripper nr.1 dansen op het prachtige nummer “November Rain”van Guns and Roses. Ik heb dat verzoek maar ingewilligd want ik had er een beetje mee te doen, uiteraard na goedkeuring van de rest van de Trippers.(de sociale controle is enorm) Kijk en luistergeld is niet gevraagd en we hebben haar daarna alleen met een wodka achtergelaten en zijn om 03:00 uur onder de wol gekropen. Vanmorgen 09:00 uur ontbijt en daarna snel op weg naar de stad Perm , ons doel van vandaag. Reeds om 16:00 uur reden we deze stad in. Kantoor Alphons had alweer het hotel geregeld, namelijk het URAL-Hotel. Nu gaan we even een uurtje plat want we zitten er allemaal een beetje doorheen. Morgen melden we u in de stad Kirov hoe de avond en de lange reis van ongeveer 600 km zijn verlopen. Welterusten.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Henk Verhoeven
12:44 AM on June 15, 2013 
Goede morgen,

Henkie komt eraan. Ik ga nu vertrekken naar de luchthaven van Dusseldorf en stijg om 11.20 uur op richting St. Petersburg. Eerst even lekker genieten van deze prachtige stad en dan zie ik jullie daar snel.

Groetjes en veel succes,

Henk.