In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 30 Perm-Kirov

Posted by Trippers on June 15, 2013 at 10:00 AM

REISVERSLAG D. D. 15-06-2013: DAG 30: PERM(RUSLAND)-KIROV(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 496 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 13.928 km.

3.0 Wegen: De weg was prima, maar levensgevaarlijk tegelijk. Je rijdt op een prima weg en plotseling, zonder waarschuwingen, zitten er letterlijk valkuilen in de weg of de weg ligt helemaal opengereten met grote bulten in het midden van de weg(asfalt omhooggedrukt) en enorme kuilen links en rechts in het wegdek. Je moet dan als een gek op de rem of je rijdt je hele wagen aan gort. Onvoorstelbaar dat dit hier nog steeds schering en inslag is. Het blijven levensgevaarlijke wegen met al dat (vracht)verkeer en dat blijkt wel met de enorme hoeveelheden bloemen en kruizen langs de wegen in geheel Rusland.

4.0 Weer: Weer een prachtige warme zonnige dag met stapelwolken. De temperatuur is weer fors gestegen

5.0 Temperatuur: 22-27 C

WAT EEN PRACHTIGE DAG, PRACHTIGE AVOND EN PRACHTIGE NACHT!!

Dat uurtje slapen na de reis van gisterenmiddag was wel een uitvinding. De vermoeidheid eist toch vroeg of laat z’n tol. Na het uiltje knappen zijn we naar een Duitse bierkelder gegaan want we hadden allemaal goeie honger! Daar werd een flinke biefstuk(350 gr.) van de grill geserveerd en natuurlijk bier uit die enorme grote pullen. Daarna zijn we naar een andere eettent gegaan met de mooie naam “Neva”. Daar speelde een band, die nogal op zomerse wijze gekleed was. Echt geweldig was het niet en daarom besloten we maar een taxi te nemen en naar de grootste discotheek van Perm af te reizen. Daar om 23:30 uur aangekomen bleken we zowat de enige gasten. Het blijkt namelijk dat ook hier het uitgaanspubliek pas om 01:00 uur op stap gaat. Dus er is geen verschil tussen hier en Nederland!! En inderdaad om 01:15 uur liep deze disco in een mum van tijd vol met hoogslanke en hoogbenige Russinnen. Ook hier viel weer op dat 80% van het publiek vrouwen zijn die er allen perfect gekleed uitzien en alleen maar willen drinken en dansen en nog eens dansen. Nou met zo’n gele brigade in de tent gaat dat natuurlijk wel lukken. Om 02:00 uur hadden we het wel gezien daar en zijn toen naar het hotel teruggegaan. Alphons knapte toen af en moest capituleren. Wij, Alex, Rob en ondergetekende zouden er nog eentje gaan nuttigen in een bar met de vrolijke naam “Bar-Bar”. Nou mensen dat werd een topper. Moet je je voorstellen : Je komt een ruimte binnen met een vierkante bar in het midden en op elke hoek van de bar, een paal naar het plafond, waaraan de gehele nacht een wulpse griet hangt te dansen. De rest van de ruimte is bomvol meiden, een paar mannen daargelaten,die eigenlijk al allemaal voldoende drank hebben genuttigd, getuige de talrijke lege wodka glazen. Als er dan, bij deze cocktail ook nog eens een goede D.J wordt toegevoegd, die perfecte, opzwepende muziek draait is het gremium optimaal voor een compleet gekkenhuis. Man Oh, man, iedereen ging uit z’n dak en wij erbij. We hebben daar 2 uur gedanst alsof we 18 waren en Alex had pijn aan z’n voeten want er waren nogal wat dames met naaldhakken die op z’n schoenen waren gaan staan. We rolden om 04:00 uur naar buiten in de wetenschap dat we morgen om 08:00 uur aan het ontbijt moesten en weer 500km voor de boeg hadden. Een ding is zeker in die 4 trips die ik meegemaakt heb , dat ik nog nooit zo’n volle tent met zo’n uitzinnig en enthousiast danspubliek gezien heb. Het was gewoonweg geweldig en een echte apotheose. Met anderen woorden we hebben afgelopen nacht “d’n beer gereden”.(zie foto).

Vanmorgen zaten we klokslag om 09:00 uur fris en fruitig aan het ontbijt, ondanks al die wodka/tonics. Navigator Alphons had gedroomd hoe hij het snelst uit de stad Perm kon geraken en de uitvoering van zijn droom was perfect. De routeplanning werd ook nog in alle vroegte aangepast, want we vonden een kortere weg naar Kirov en dat scheelde 85 Km. Daarnaast wonnen we 2 uur omdat we naar het westen reden en we de tijdslijnen in ons voordeel overschreden. (we hebben nu dus nog 2 uur tijdsverschil met Ned.) De route die we reden was van een geweldige schoonheid en we genoten er vol van. Tijdens de rit maakten we twee keer pas op de plaats. De 1e keer was dat voor onze koffie/soep onderbreking en de 2e keer voor wat borsj soep en wat pannenkoeken in een wegrestaurantje. Rond 14:00 uur reden we de provinciestad Kirov binnen, recht naar het vooraf geboekte hotel. Daar werden we geconfronteerd met de Russische bureaucratie. Rob was langer dan 8 werkdagen in Rusland en had geen geldige registratie. Ik had deze al een paar dagen eerder gekregen, voor Alex was dit nog niet nodig(later gekomen) en Alphons had hem reeds. Probleem was dat ze Rob niet wilden laten slapen in dit hotel. Dus vertrokken we maar weer op zoek naar een ander, die dit wel wilden doen, tegen bijvoorbeeld cash betaling(dit is dan illegaal). Wellicht zullen we morgen dit toch in Vologde moeten regelen, want anders wordt dit een serieus probleem in St.Petersburg.

We gaan nu gauw wat eten en eens kijken wat de zaterdagavond ons bied in Kirov. Tot morgenmiddag in hopelijk Vologde(bijna 700 km!!!)

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

1 Comment

Reply Henk Verhoeven
12:15 AM on June 16, 2013 
Goede morgen vanuit St. Petersburg,
Na een prima vlucht van 2.20 uur vanaf Dusseldorf rechtstreeks naar Sint Petersburg met Rossiya Airlines.en flink wat onderhandelen met de taxi was ik snel bij het geboekte Azimut Hotel. Daar stond me toch een enorme rij wachtende voor de balie en het ging me een partij traag dat ik uiteindelijk na een dik uur wachten eindelijk aan de beurt was. Ze stonden met 2 mensen achter de balie en het duurde per incheck minstens 10 minuten, dus tel uit je winst. Vervolgens vroeg ik natuurlijk naar de mooiste kamer van het hotel met een prachtig uitzicht over de stad, maar helaas. Het bedompte bloedhete kamertje wat ze me toebedeeld hadden, met bedden die eruit zagen als een soort schepnet, wilde je nog niet begraven liggen. Kortom tot 2x toe terug geweest bij de receptie en jawel hoor, uiteindelijk toch op de 11 etage de kamer gekregen die ik op internet gezien had. Dat bleek een volledig nieuw gerenoveerde etage te zijn met nog steeds wel kleine maar fris gerenoveerde kamers met airco. De bijbetaling van 1350 Roebel voor 3 nachten had ik daar
graag voor over. Laat maar even weten of jullie dit ook willen, dan probeer ik dat voor de overige kamers die we hier hebben ook te regelen. Gisteren heeft het hier vanaf dat ik aangekomen was flink geregend, dus maar in het hotel wat gegeten en op mijn kamer naar de halve finale EK Jong Nederland - Jong Italië gekeken, maar helaas, het leek PSV wel. Ondanks dat Jong Oranje veel sterker was werd het door een grove blunder in de verdediging ver in de tweede helft toch 1-0 voor Italië. Italië dus in de finale tegen Spanje en Jong Nederland kan weer naar huis. Het ziet er buiten inmiddels zonnig uit dus ga ik vandaag maar eens flink genieten van de high lites van deze stad.
Groetjes Henk.