In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 31 Kirov-Vologde

Posted by Trippers on June 16, 2013 at 3:40 PM

REISVERSLAG D. D. 16-06-2013: DAG 31: KIROV(RUSLAND)- VOLOGDE(RUSLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op dag: 906 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 14.834 km.

3.0 Wegen: De eerste 300km waren van een voortreffelijke kwaliteit. Het vlotte goed, echter na deze 1e 300 kwamen 400 ellendige kilometers , waarbij het wegdek abominabel slecht was. Geregeld reden we naast de weg , door het zand, omdat op deze weg niet te rijden viel. Na de stad Yaroslavl volgde de laatste 200km met een perfect wegdek. Ik denk de 1e verbinding tussen twee steden die ik in Rusland gereden heb, waarvan het wegdek een uitmuntende kwaliteit heeft.

4.0 Weer: Licht bewolkt en weer een prachtige warme zonnige dag.

5.0 Temperatuur: 25-30 C

We waren gisteren namiddag terecht gekomen bij een klein hotel, dat wel bereid was ons onderdak te verlenen. Wel moest de betaling cash gebeuren, zodat ze het niet behoeven te registreren. Geld pinnen bij een bankautomaat is hier in Rusland geen probleem. Ik liep naar een supermarkt en er stonden wel 13 machines opgesteld. We hebben wat gegeten in een restaurant op loopafstand van het hotel en daarna hebben we wat zitten napraten in de hotellobby over de tot nu toe meegemaakte avonturen en hoe de mensen die wij ontmoetten zo positief reageren als ze horen dat wij uit Galandia (Nederland) komen.

Om 11:00 uur zijn we naar bed gegaan voor een goede nachtrust.

Vanmorgen volgde geen ontbijt in het hotel en we reden met lege maag om 09:00 uur weg voor een zware etappe. Na ongeveer een uur gereden te hebben, waarbij navi Alphons, ons behendig uit de stad navigeerde, stopten we bij een wegrestaurantje, voor koffie/thee , brood, een gebakken ei en pelmeni. Daarna kozen we de correcte weg, volgens ons routeschema. De trip vlotte goed de eerste 300 km en toen kwam de ellende. Zeer slechte weg noopte ons om het echt kalm aan te doen, want de wagens trilden dat het een lieve lust was, hetgeen natuurlijk niet goed is voor mens en machine. Op een gegeven moment stopten we omdat ons gevoel ons aangaf dat we verkeerd reden. Na een vrachtwagenchauffeur tot stoppen te hebben gedwongen en hem de weg gevraagd te hebben, bleek dat we al geruime tijd niet de route van het reisschema volgden. Alphons had de afslag niet gezien, die we hadden moeten hebben. De chauffeur meldde ons dat onze voorziene route op bepaalde delen geen weg bevatte , maar alleen maar onbegaanbare paden. Hij gaf aan door te rijden op deze “verkeerde”weg omdat deze over de nodige kilometers beter zou worden en daarna de goede weg ons veel tijdwinst zou opleveren. Aldus besloten we door te rijden, met de wijsheid op zak dat we meer dan 200 km om zouden rijden. Het zouden er dus geen 700 maar meer dan 900 km worden!!! Halverwege de middag stopten we bij een wegrestaurant en daar bleek een feestje gevierd te worden. We konden al meteen mee dansen, terwijl we wachten op de bereiding van wat we besteld hadden. Die Russen zijn echte feestneuzen. Toen ze vernamen, dat we uit Galandia kwamen, werden we spontaan uitgenodigd om aan te schuiven om een wodka mee te drinken!! Dat hebben we beleefd afgewezen want autorijden en drank kan natuurlijk niet. Trouwens we lagen achter op het schema en er restte ons niets anders dan snel te eten en verder te karren. Uiteindelijk kwamen we in de stad Vologde om 22:00 uur aan. Wat natuurlijk helpt is dat het hier erg laat donker word, dus in het donker rijden is niet aan de orde. Om 22:00 uur scheen de zon nog volop, al stond deze wel heel laag aan de horizon. Alphons en ik genoten de gehele dag van de Top 2000 en dat helpt wel bij deze intensieve ritten. De route in Vologde naar ons hotel “Atrium” was weer snel en efficiënt. De 2 tweepersoons kamers waren gisteren al geboekt door de efficiënte secretaresse van Alphons. Snel hebben we wat gegeten in het restaurant van het hotel en we zijn uitgeput direct naar bed gegaan. We hadden vanmiddag al besloten om morgenvroeg vroeg te vertrekken(06:00 uur) naar St. Petersburg, toch weer een kleine 700 km noordwestwaarts, om op tijd ons te melden bij de drie nieuwe Trippers.( Peter Geboers. Henk Verhoeven en Frank Cremers) Die zijn als het goed is morgenvroeg allemaal in deze stad gearriveerd. Tot morgen in de mooie stad St.Petersburg.

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments