In 38 days from Riethoven to Lake Baikal and back.

Reisverslagen

Dag 34 St Petersburg-Tallinn

Posted by Trippers on June 20, 2013 at 12:30 AM

REISVERSLAG D. D. 19-06-2013: DAG 34:ST. PETERSBURG(RUSLAND)-TALLINN(ESTLAND)

1.0 Aantal gereden kilometers op de dag: 412 km.

2.0 Aantal totaal gereden kilometers : 15.946 km.

3.0 Wegen: Prima weg van St. Petersburg naar de grens. De wegen in Estland zijn voortreffelijk.

4.0 Weer: Wederom fantastisch weer: onbewolkt .

5.0 Temperatuur: 24-28 C

La Terrassa was voortreffelijk. Het restaurant op de 6e verdieping heeft een mooi dakterras, waar je uitstekend kunt eten. Het is van dezelfde eigenaar als van het restaurant “Moskou”.Alleen het waaide gisterenavond wat koud daarboven, dus zaten we allen met een deken om ons heen. Dit kon uiteraard de pret niet drukken. Na een koffie voor Henk nog na te hebben besteld, met “un tas romme”, zoals Alex dat aangeeft, vertrokken we naar een zijstraat van de Nevskiy Prospekt waar de nodige bars zijn, om nog wat na te keuvelen. We geraakten in een leuke bar, waar we de rest van de avond doorbrachten onder het genot van een pilske en/of wodka/tonic. We namen ook in stijl afscheid van onze gids Anestacia met natuurlijk een korte speech en met een onderscheiding”ons Trippers Klumpke”. Daarna keerden we hotelwaarts, waarbij ik nog een stortbui te verwerken kreeg, waarbij ik het niet helemaal droog hield. Het was een prachtige avond in een prachtige stad. Vanmorgen stonden we om 9:00 uur paraat , na een ontbijt in de Azimut fabriek. Mijn god wat zitten daar een boel mensen in(1030 kamers). We reden direct St.Petersburg op een zeer snelle en efficiënte wijze uit ,richting grens. De grens werd een vlotte afwerking. Ditmaal binnen 1 uur!!

Na ongeveer een uur gereden te hebben, hebben we gepauzeerd, en natuurlijk onze soep en koffie genuttigd met het gekregen brood van de “file-meisjes”. Henk voelde zich niet goed want er zat hem iets in de weg. Vrolijk vertrok hij met een rol WC-papier het bos in. Een van de Trippersregels is: Ga nooit in het bos zitten. Welnu na een kwartier kwam Henkie terug en hij wist niet waar hij het zoeken moest. Hij was zeker door 30 muggen gestoken in z’n achterste, zelfs zodanig, dat acute behandeling noodzakelijk was van Tripper arts Peter. Hij zocht wat spul in het medicijnenkoffer en Henk kon gaan smeren over z’n opgelopen bultjes. Rond 16:00 uur reden we langs de Oostzee naar een restaurant, waar we zelf het terras hebben moeten inrichten(tafel en een bank was genoeg) Om 19;00 uur reden we de stad Tallinn in. We zetten koers naar het centrum en stopten, na enig zoekwerk, bij het hotel Radison Bleu. Daar hadden ze kamers voor ons en na de gebruikelijk incheckwerkzaamheden zit ik nu dit verhaal te dichten. Daarbij moet ik U nu melden dat we weer 1 uur gewonnen hebben(dus nu is het18:00 uur)

Vannacht hebben we ook afscheid genomen van Rob, de contactlegger en van Alex, de puinbreker. Volgens Alex kieken ze “allemoal wa schauw” hier in Rusland en sinds en paar dagen had hij er inne in d’n auto zitten, die” genne meter mir loapt”(Boekels dialect denken wij), waarmee hij Henk aanduidde. Met de training van Henk, om wat kilo’s kwijt te raken, zijn we goed begonnen: In 2 dagen heeft hij al meer gelopen en minder geslapen sinds z’n ongeluk(zegt ie). Ja beste lezers, na 25 dagen in Rusland rond te hebben getoerd is er een punt achter gezet. Rusland heeft mij weer eens positief verbaasd met veel slechte wegen, vriendelijke mensen, hulpvaardige mensen,mooie steden, leuke disco’s en graag dansende meiden. Ook het zo snel contact kunnen maken met zoveel mensen was echt een positieve ervaring. Het is een mooi land met geweldig veel ruimte, waar ook nog veel ontwikkeld moet worden;te beginnen met de infrastructuur. Adieu Russia. We gaan nu de stad Tallinn eens even bekijken. De markt in het oude centrum zou heel mooi moeten zijn , dus dat melden we U morgen weer. Houdoe!

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments